TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB bugün 1 Mayıs çağrısında bulunarak Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleşen basın açıklamasında neden tarım işçilerinin hiçbir 1 Mayıs’ta yer almadığını sorduk.  

Yapılan basın açıklamasında genccivrilgazetesi.com olarak 1 Mayıs 2024 Tertip Komitesi bileşenlerine sorduk; “Denizli’de geçimini ürettiği ile karşılayan tarım çalışanları var ve sayıları oldukça fazla. Örgütsüz olmaları sebebiyle onları hiçbir 1 Mayıs’ta alanlarda görmüyoruz. Onlara bir çağrınız olacak mı ya da bu konuyla ilgili bir çalışmanız olacak mı?”
 
“Denizli’de Çiftçi Sen Yok, Çiftçi Dernekleri Yok, Çiftçi Odaları Yok”

Sorumuz için 1 Mayıs Tertip Komitesi, “1 Mayıs için tüm halkımızı davet ediyoruz. Bunların içinde çiftçilerde var ama çiftçilerde bir örgütsüzlük var. Çiftçi Sen yok, çiftçi dernekleri yok, çiftçi odaları yok, ziraat odası var ama sadece resmiyette. Bu konuyla ilgili çalışma yapacağız” dedi.  

1 Mayıs İçin Bütün İşçilere Çağrı 

Denizli 1 Mayıs 2024 Tertip Komitesi bileşenlerinin ortak olarak yaptığı açıklamada, “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. 

Ancak biz emekçiler için bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi zorlaşıyor. Ülkenin kaynakları rantçılara, sermayeye, saraya, şatafata, savaşa peşkeş çekiliyor. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bozuk düzenin çarkları halkımızı ezdikçe eziyor. Ülkeyi yönetenler yoksuldan alıp zengine, emekçiden alıp sermayeye kaynak aktarmayı görev biliyor. Bankalar, holdingler, şirketler semirdikçe emekçi halkın alım gücü zayıflıyor. Tüm dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye gıda enflasyonunda açık ara birinciliğini koruyor.  Alım gücümüz enflasyona ezdirilirken yüksek oranlı vergilerle cebimiz boşaltılıyor.  

Özellikle gençler ve kadınlar işsizliğe mahkum edilirken, iş bulanlara daha düşük ücretler ve daha güvencesiz çalışma biçimleri dayatılıyor. Banka promosyonu müjdesiyle avutulan, açlık sınırına bile yaklaşamayan maaşlara mahkum edilen emeklilerle apaçık alay ediliyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi iktidar acımasız bir kemer sıkma programını devreye sokacağını, güvencesiz çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağını ve kıdem tazminatına dahi el uzatacağını ilan ediyor” şeklinde açıklamada bulundu.  

1 Mayıs Nerede ve Ne Zaman? 

Denizli 1 Mayıs 2024 Tertip Komitesi bileşenlerinin yaptığı açıklamaya göre, 1 Mayıs etkinlikleri için Çarşamba günü saat: 14.30’da Çınar Meydanı’nda toplanmanın ardından miting için Ulus Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek.  


Konuyla ilgili daha önce “Tütün Üreticileri Borç Batağında Fakat Verilen Fiyata İtiraz Edemiyor” başlıklı haberimiz ile internet gazetemizin manşetine taşımıştık. 
Denizli’de genel olarak tarım işçileri özelde tütün işçileri birlik içinde olmağı için alıcı karşısında ne bir fiyat belirleyebiliyor, ne de tarım politikalarında söz sahibi oluyor. Bayramları olan 1 Mayıs’ta ne yer alıyor ne de hakları için siyasilerle iş birliği geliştirebiliyor. 

“Tütün Üreticileri Borç Batağında Fakat Verilen Fiyata İtiraz Edemiyor” haberimizi okumak için şu adrese tıklayınız;

CHP'den Denizli'de Alkole Yeşil Işık CHP'den Denizli'de Alkole Yeşil Işık

https://www.genccivrilgazetesi.com/tutun-ureticileri-borc-bataginda-fakat-verilen-fiyata-itiraz-edemiyor

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli