Denizli’nin Çivril ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Çıtak mahallesinde muhtar adaylığını açıklayan Hanife Turan, “Çıtak’ın kaderi değişecek” ifadelerini kullandı. Muhtarlığın büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Hanife Turan, “Dedem muhtardı. Aile olarak sorumluluğumuz var. Dedemden gelen sorumluluk, deneyim ve tecrübem var bu deneyimi 31 Martta Çıtak için kullanacağım” şeklinde konuştu.

Çıtak mahallesinde yaşayan 38 yaşındaki Hanife Turan mahallesine hizmet etmek için muhtar adayı olduğunu açıkladı. Sivil Toplum Örgütlerinde aktif olarak görev aldığını belirten Hanife Turan, “Kendimi bildim bileli mahalle ve toplum için çalışıyorum. Bazı hizmet ve görevleri yapabilmek için muhtar adaylığımı açıkladım. Sade vatandaş olarak mahalleye ait bazı konularda yetersiz kaldığımız oluyor, bu yetersizliği ortadan kaldırmak mahalle ve mahalleliye daha hızlı hizmet edebilmek için muhtar adayı oldum” dedi.

Çivril’in En Büyük Mahallesine Kadın Muhtar Adayı

Dayıbaşılık yaptığını belirten Turan, “İşim gereği insan ve toplumla iç içeyim. Mahallemdeki eksik ve ihtiyaçları hem gözlemliyor hem de görüştüğüm insanlardan birebir alıyorum. Çıtak Çivril’in en büyük mahallelerinden biri. İhmal edilmesi bazı hizmetlerin ertelenmesi söz konusu olamaz. Muhtarlıkta ki en büyük idealim vatandaşa dokunan mahallenin temel ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde yerine getiren bir yönetim anlayışı” şeklinde konuştu.

Mahallenin Büyükşehir yasası ile kasabadan dönüştüğünü ifade eden Turan, “Çıtak kasaba iken mahalle olan bir yer yani daha önce temel ihtiyaç ve hizmetleri kendi imkânları ile gören bir yerleşim yeriydi. Büyükşehir yasası ile bazı hizmetler merkezden koordine edilmeye başlandı buda gecikme ve işin tam anlamıyla yapılmaması gibi sorunları beraberinde getirdi. Mahalle muhtarı olduğumuzda gücümüz ve imkânımız oranında bazı hizmet ve işleri yine mahallemizden yapacağız. Gecikme ve işin layıkıyla yapılmama sorununu ortadan kaldıracağız” dedi.

MHP Çivril İlçe Başkanı Gürbüz Çiftçi’nin Türkçülük Bayramı Açıklaması MHP Çivril İlçe Başkanı Gürbüz Çiftçi’nin Türkçülük Bayramı Açıklaması
Editör: Haber Merkezi