Genç Çivril Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Çivril Bağımsız Belediye Başkanı Kemal Aslan siyasette liyakatin ortadan kalktığını söyledi. Liyakate önem vermeyen ve yaşadığı ilçeyi tanımayanların ilçe yönetimine talip olduğunu altını çizen Aslan “Çivril’i yöneteceğim diyenler önce Çivril’in mahallelerini öğrensin, oraların yolları nerede onu bilsinler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin kuruluş ayarlarından uzaklaştığını belirten Kemal Aslan parti kültürü almayan kişilerin parti içinde söz sahibi olmasının partiye zarar verdiğini söyledi. CHP’nin Çivril’de seçim kazanmaya çok yakınken yönetim zafiyeti nedeniyle bu şansı kaybettiğini söyledi. Partisinden ayak oyunları ile uzaklaştırıldığını belirten Aslan “doğdum büyüdüğüm partimden, kurulan tuzaklarla ayak oyunları ile kapı dışına bırakıldım” dedi. CHP’nin kuruluş ayarlarına dönmesi gerektiğini belirten Aslan “CHP şu anda fabrika ayarlarında değil ve ben CHP aslına dönmeden partiye dönmeyi düşünmüyorum” dedi.

Başkanlar 1 Mayıs'ta Konuştu, Şeniz Doğan Hedefin İktidar Olduğunu Söyledi Başkanlar 1 Mayıs'ta Konuştu, Şeniz Doğan Hedefin İktidar Olduğunu Söyledi

“Ben CHP İçin Çalışırken Onlar Benim Ayağımı Kaydırmak İçin Çalıştı”

Aday olarak açıklandıktan sonra CHP İlçe örgütünün kendisini bilinçli olarak yalnız bıraktığını belirten Kemal Aslan “ben 10 Ocak’ta Denizli’de düzenlenen program ile Çivril belediye Başkan adayı olarak açıklandım. Çivril’e döner dönemde çalışmalarıma başladım. Ancak ben köy köy gezerken CHP İlçe örgütü ve yönetimi 37 günlük çalışma sürecinde bir gün bile benimle çalışmadı. Partinin aracını, bozuk olduğu gerekçesi ile otoparktan çıkartmadı. Ben CHP için çalışırken onlar benim ayağımı kaydırmak için çalıştı” dedi.

“Ön Seçim İstedik Anketle Belirlediler”

Ben aday adaylığı sürecinde adayın ön seçimle belirlenmesi için büyük çaba sarf ettim. Parti genel Merkezi adayı anketle belirledi. Ben oran vermeyeyim ama anketten büyük bir oranla ben çıktım, partim de beni aday gösterdi. Ben ön seçim istedim halen de istiyorum, her zaman dediğim gibi ben 1400 CHP üyesine de, CHP delegesine de, Çivril halkına da güveniyorum. Partim ön seçim yapsa ben önce ön seçimden sonra da 31 Martta sandıktan çıkacağıma inanıyorum” dedi.

“Bölücü Değil, Birleştiriciyim”

Bağımsız aday olduktan sonra bazı kesimlerce Bölücü olmakla suçlandığını belirten Kemal Aslan “adaylığım elimden aldıktan sonra bazı isimler beni bölücü olmakla suçladı. Bilinçli yapıyorlar, ben bölmedim, bölen onlar oldu. Parti’de üç dönem belediye başkanı olmuş Hakkı Aslan’ı böldüler, halkın istediği meclis üyelerini böldüler. Biz olalım az olalım dediler, kendileri dışındaki herkesi partiden uzaklaştırdılar. Bu noktada ben bölen değil birleştiren oldum. Herkese kucak açtım. Şu anda da her fikre eşit mesafedeyim her vatandaşa aynı açıdan bakıyorum. Seçimi kazandığım zamanda bu davranışım değişmeyecek” dedi.

“Hiçbir Emekçi İşinden Olmayacak”

Belediye başkanlığını kazandığında idari tedbirler alacağını belirten Aslan “Belediyede yönetimsel anlamda bir disiplinsizlik var önce buna son vereceğim. Araçların kullanımı konusunda ciddi tedbirler alacağım. Yeni bir görev tanımı yapacağım. Bu süreçte belediyede çalışan hiçbir emekçi kardeşimiz işsiz kalmayacak. 2014’te Gürcan Bey başkan olunca 56 arkadaşımızı işten çıkartmış yuvaların dağılmasına neden olmuştu biz buna izin vermeyeceğiz. Her emekçi işinin başında olacak. Mazbatayı aldıktan sonra kutlama ya da tebrik töreni yapmayacağım. Çiçek istemiyorum, çiçekler ÇEVAK ve eğitim kurumlarına bağışlanacak. Mazbatadan önce otopark sorununu çözeceğiz” dedi.

 “Çivril’i Bilene Tanıyana Oy Verin”

Yerel seçimlerde adayın önemli olduğuna dikkat çeken Kemal Aslan “Çivril’in mahallelerini bilmeyen isimler, Çivril’in dertlerini de bilmez. Üçtepeler’i tanımayan, Çöplü neresi bilmeyen birisinden Çivril için bir şey beklemek boşuna. Bu arkadaşlar önce Çivril’i öğrensinler sonra yönetmeye talip olsunlar. Yerel seçimde önemli olan şehri tanıyan adaydır. Seçmen, Çivril’i kim daha iyi biliyor mahalleleri kim tanıyorsa o adayı tercih etsin. Mahalleleri bilmeyen daha önce hiç mahallelerine gelmemiş adaylara oy vermesinler” dedi.

“Kent Konseyi Hayata Geçecek”

Çivril için önemli projeler hazırladıklarını belirten kemal Aslan “Çivril için birçok proje hazırladık. En önemlilerinden biri Kültür Alışveriş Merkezleri (KAVM). Çok detayına girmeden kısaca bahsedecek olursam Çivril kültürünü tanıtacağımız ve birçok sosyal ve kültürel faaliyete ev sahipliği yapacak merkezlerimiz olacak. Bir diğer önemli projemiz Kent konseyi. Çivril Kent Konseyini mutlaka hayata geçireceğiz. Çivril’i ortak akılla yöneteceğiz. Ben buradan Gürcan Gücen, Niyazi Vural ve İsmail Çorbacıoğlu’na çağrı yapıyorum. Seçimden sonra hiç kimse bir yere gitmeyecek. Bu isimler Kent Konseyi üyesi olacak ve fikirleri ile yönetime katkı sağlayacak” dedi.

Pusulada En Sonda Gönüllerde En Başta

Çivril’e söz verdiğini ve verdiği sözleri yerine getirmek için destek istediğini belirten Kemal Aslan “Çivril için güzel projeler hazırladık. Çivril güzel olsun diye çabalıyoruz. Ben verdiğim sözleri yerine getirmek için 31 Martta destek istiyorum. Oy Pusulasının en sonunda bağımsız aday kısmına vurulacak mühür Çivril’in geleceği için vurulacak. Çivril değişsin, güzelleşsin, gelişsin isteyen Bağımsız adaya destek vermeli. Bana oy vermezseniz, Çivril’de eski tas eski hamam devam eder” dedi.

Editör: Atakan Göker