Denizli’nin Eski Milletvekili Hayatını Kaybetti! Denizli’nin Eski Milletvekili Hayatını Kaybetti!

31 Mart yerel seçimlerine günler kala Çivril’de muhtar adayları arasında afiş krizi yaşanıyor. Daha önce Akpınar mahallesinde muhtar adaylarının afişleri İlçe Seçim Kurulu kararı ile sökülmüştü. Çayır Mahallesi’nde yaşanan gelişmede bazı muhtar adaylarının afişlerinin sökülmesi, bazılarının ise halen asılı kalması muhtar adayları arasında farklı bir yarışa neden oldu.
İkisi kadın yedi muhtar adayının yarıştığı Çayır Mahallesi’nde bazı muhtarların afişlerinin kaldırılması bazı muhtar adaylarının afişlerinin ise asılı kalmasına eşitlik ilkesini ihlal ettiğini belirten kadın aday duruma tepkisiz kalmadı.

“Ya Tümü Sökülsün Ya Da Tümü Asılsın”

Yaşananlara tepki gösteren Çayır Mahallesi’nin kadın Muhtar Adayı Meral Acar sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım ile yaşananlara tepki gösterdi. Meral Acar yaptığı paylaşımda, “Mahallelerdeki direk duvar trafolara afiş asmak sadece belirli muhtar adaylarına mı yasak, herkese mi yasak? Bir dünya para verip afis bastırtmış adamlar toplatıyorsunuz. Ama bazılarına izin veriyorsunuz ya da görmemezlikten geliyorsunuz. Eşitlik ilkesi ihlali var arkadaş. Ya tümü sökülsün ya da tümü asılsın” sözleriyle tepki gösterdi.
Toplam 77 mahallesi bulunan Çivril’de ilçe merkezindeki mahalleler başta olmak üzere bazı mahallelerde 13 adayın olması seçim yarışını sandıktan önce propaganda yarışına çevirdi.
Çivril İlçe Seçim Kurulu ve Çivril Emniyeti muhtar adaylarının mahallelerde bulunan kamu binaları, direkler ve ağaçlara astığı tanıtım afişleri konusunda duyarlı davranarak yasaya aykırı olan ya da şikayet konusu olan afişlerin kaldırılmasını sağlıyor.

Editör: Durmuş Özke