Ege bölgesinin önemli meyve üretim merkezilerinden biri olan Denizli’nin Çivril İlçesi’nde kayısı ve şeftali hasadı başladı. Haziran ayı ile birlikte başlayan kayısı hasadı Temmuz ayı ortalarında sona ererken farklı türlerde yetiştirilen şeftalilerin hasadının Ekim ayına kadar devam ettiği Çivril’de çiftçi bu sezon kayısı ve şeftali rekoltesinden memnun. Haydan Mahallesinde meyve alım merkezinde işletmecilik yapan ve meyve alımı yapan Üzeyir Sözen, sezonun iyi başladığını belirterek “Kayısı güzel başladı. Kilo fiyatı 10 liradan başlıyor cins ve ürüne göre 20 liraya kadar alınıyor.  Kayısı, Haziran ayı ile başlar bir ay sürer asıl hareketlilik şeftali hasadı ile başlar” dedi.

"Üreten Para Kazanır Herkes Şeftali Yer"

Çivril’de şeftalinin birçok çeşidinin yetiştiğini ifade eden Üzeyir Sözen “Dünya genelinde şeftalinin 80’e yakın çeşidi var. Çivril’de 10 türden biraz fazla şeftali yetiştiriciliği yapılıyor. Hasat, Haziran ayı ile başlıyor Eylül ayı sonu Ekim ayının ilk haftasına kadar sürüyor. Bu sene sezon iyi başladı. Yetiştiriciler ürünlerini getirmeye başladı. İnşallah hem alıcı hem üretici için bereketli verimli bir sezon olur. Üreten para kazanır herkes şeftali yer” dedi.

Çivril’de Sezon Başladı, Üretici Umutlu1

CEVİZ AĞACINDAN DÜŞEN ADAM HAYATINI KAYBETTİ CEVİZ AĞACINDAN DÜŞEN ADAM HAYATINI KAYBETTİ

Kiraz sezonun kısa sürdüğüne dikkat çeken tüccar Üzeyir Sözen “Çivril’de meyve alımı kiraz ile Mayıs ayında başlıyor ancak bu sene kiraz sezonu kısa sürdü. Mayıs ayında kiraz ile başladığımız sezon kayısı ile devam ediyor. Kayısıda da sona yaklaşıldı. Şimdi şeftali başlıyor.  Eylül ayı sonuna kadar şeftali alımları ve üretimi devam eder. Allah üreticinin emeğine bereket versin” dedi.