Denizli’nin Çivril İlçesi’nde sulama sezonu öncesi Sulama Birliğinin beklenin üzerinde zam yaptığını iddia eden Kocayaka Muhtarı Hasan Koç, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ile duruma isyan etti. Birliğin çiftçiyi düşünmeden zam yaptığını belirten Koç, zamlarının sebebini kiralanan lüks araçlar olduğunu iddia etti.

Sulama Birliğinin Gelir Ve Giderleri Hesaplansın

Muhtar Koç, yaptığı paylaşımda “Ülke genelinde bütün kurumsal şirketlerde devlet bütçesi ve hazinede gelir düşüklüğü ve gider fazlalığından dolayı herşey de maddi kısıtlamaya gidilirken ÇİVRİL SULAMA BİRLİĞİNİN bu durumlara aldırmayıp Çiftçiye 2024 yılında yapılacak sulama ücretine %130 zam yapması ve devlet desteğinin kaldırılması konusunda açıklama yapması bütün çiftçi kardeşlerimizi zor durumda bırakmıştır. Yalnız son duyumlara göre giderlerde kısıtlama yapmayan ve çiftçi den alınan sulama ücretlerinin özel sebeplerde ve genel işlerde kullanılmak üzere 3 adet yüksek kira giderle araç kiraladığı duyulmuştur.

Bu birliğimizin gelirleri ve giderleri konusunda acilen incelemeye alınması konusunda bütün muhtar arkadaşlarımızı ve çiftçi arkadaşlarımızı bu konu hakkında duyarlı olmasını talep ediyorum. Bizim ödediğimiz paralar har vurup harman savruluyor. Bunun bir an önce önüne geçmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Memurlara Müjde! Disiplin Affı Geliyor Memurlara Müjde! Disiplin Affı Geliyor

Editör: Durmuş Özke