Çivril’de Nisan ayı ile başlayan ve Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan geleneksel yağmur duası ve şükür yemekleri; Ömerli, Kızılcasöğüt ve Emircik mahallelerinde düzenlenen yemek ve dualar ile sürdü.

Geçmişi uzun yıllara dayanan etkinlikler, mahalle muhtarları ve köyün ileri gelenleri tarafından organize edilirken, yemek ve dua programı için mahalle sakinleri imece usulü ile malzeme topluyor. Köy meydanı ve mezarlığa yakın noktalarda pişirilen yemekler davetli ve köy halkına ikram edilirken, yemek öncesi şükür namazı kılınarak yağmur için birlikte dua ediliyor.

Civrilde Mahalleler Yagmura Kavusmak Icin Bulustu

ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI

Semih Dere de Katılanlar Arasındaydı

Ömerli Mahallesi'nde düzenlenen yağmur duası ve şükür yemeğine Çivril Belediye Başkanı Semih Dere başta olmak üzere Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Davete katılanlara teşekkür eden Ömerli mahalle muhtarı Gökmen Yılmaz birlikte geleneklerini yaşatmanın mutluluk verdiğini belirterek, “Atalarımızdan, büyüklerimizden devraldığımız şükür yemeği ve yağmur duasını köy halkımızla birlikte yapmaktan, yaşatmaktan dolayı mutluyum. Rabbim birliğimizi daim etsin, bereketli yağmurlar versin.” dedi.

Civrilde Mahalleler Yagmura Kavusmak Icin Bulustu1

İlçe Müftüsü Çörekçi Dua Etti

Kızılcasöğüt Mahallesi’nde düzenlenen yağmur duası ve şükür namazına katılan İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçi, burada yaptığı dua ile yeni hasat sezonunun bereketli olması ve yağmur için dua etti. Kızılcasöğüt Camisi önünde düzenlenen dua ve yemeğe mahalle sakinleri, öğrenciler ve çok sayıda misafir katılırken, dua ve yemek davetinde misafirlere geleneksel pilav ve et kavurması ikram edildi. Yemeğe katılanlara teşekkür eden Kızılcasöğüt mahalle muhtarı Hasan Ay, “Güzel ve birlik içinde bir yemek düzenledik. Beklediğimizden daha çok misafir geldi, katılan herkesten Allah razı olsun. Rabbim dua ve hayırlarımızı kabul etsin” dedi.

Civrilde Mahalleler Yagmura Kavusmak Icin Bulustu3

Haftanın son yağmur duası Emircik Mahallesi’nde yapıldı. Muhtar Ömür Kahraman tarafından organize dilen yemek için bir araya gelen mahalle sakinleri, birlikte dua edip şükür namazı kıldı. Yağmur duası ve şükür yemeğini her yıl yaptıklarını belirten muhtar Ömür Kahraman, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, “Geleneksel olarak yapılan ve her yıl aynı yerde aynı zaman diliminde düzenlenen yemek ve duamızı bu yıl da köy sakinlerinin destek ve yardımları ile yaptık. Allah mahsulümüze bereket versin. Bu niyetle şükür namazı kıldık, rahmet için dua ettik. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.