Denizli’nin Çivril ilçesinde belediye başkanı ile birlikte 25 belediye meclis üyesinin görev alacağı yeni yönetime girmek isteyen adaylar, başvurularını tamamlarken parti listelerinden adaylık başvurusu yapan bazı isimler listelerin açıklanmasının ardından adaylık başvurularını geri çekti.

Özgür Özel Denizli'de Emekli Mitingi İçin Sinyal Verdi! Özgür Özel Denizli'de Emekli Mitingi İçin Sinyal Verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti listelerinden meclis üyesi olmak üzere başvuru yapan İsmail Tunay Yazıcı başvurusunu geri çekerken, Nuran Şafak ise partisinden istifa etti. CHP listelerinden meclis üyeliği başvurusu yapan Gülsüm Güllü ve İYİ Parti meclis üyeliği başvurusu yapan Muharrem Işık da verdikleri dilekçe ile meclis üyeliği başvurularını geri çekti.

Çivril’de Girmek İçin Can Attıkları Listelerden İstifa Ettiler

İstifalar ile ilgili olarak parti ilçe yönetimlerinden bir açıklama yapılmazken İYİ Parti listelerinden meclis üyeliği başvurusu yapan Muharrem Işık sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “2024 mahalli idareler yerel seçimleri İYİ Parti 4. sıra meclis adaylığı başvurusunu sağlık sebeplerim dolayısıyla gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum” dedi.

CHP listelerinden meclis üyeliği başvurusu yapan ve daha önce üç dönem meclis üyeliği görevini yürüten CHP’li Tunay Yazıcı da istifası ile ilgili olarak yaptığı sosyal medya paylaşımında, siyasetin ticarete dönüştüğünü belirterek “Çivril’de siyaset ticarileşti saygıdeğer yol arkadaşlarım. Başkan adaylarının ve meclis üyelerinin belirlenmesinde genel merkezin, il başkanlığının ve ilçe başkanlığının keyfi karar verme mekanizmalarını şiddetle reddediyorum. Olması gereken eğitime, parti üyelerine sormayı, liyakata önem vermeyen karar mekanizmasını kınıyorum. Bunun sonuçları olarak bölgemizde ne karşılığı varsa meclis üyeliği transfer olmuş, bunun sorumlulukları ve kaosların sorumlusunu genel merkez olarak görüyorum. Parti ilkelerin kurumsallığına ve liyakat esasına dayalı halkın, üyelerin kararlarını dikkate alarak tez zamanda olması gereken aslına dönmesi önerimdir. Bu düşüncelerle belediye meclis adaylık başvurumu iptal ediyorum. Saygılarımla” ifadelerine yer verdi.

CHP Denizli Büyükşehir ve Çivril Belediye Meclis Üyesi Nuran Şafak da yaptığı değerlendirmede yaşanan haksızlıklardan dolayı partisinden istifa ettiğini beyan etti.

Niyazi Vural'da Değişiklik Yok

Yaşanan istifa ve dilekçelerin geri çekilmesi ile CHP ve İYİ Parti yeni meclis üye listesini ilçe seçim kuruluna teslim ederken, AK Parti Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven ile Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Niyazi Vural’ın listelerinde değişiklik olmadı. 

Editör: Kardelen Başol