Asgari ücret bu rakama çıkıyor: Canlı yayında gelecek zammı açıkladı Asgari ücret bu rakama çıkıyor: Canlı yayında gelecek zammı açıkladı

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, Denizli Çivril ilçesine dair konut fiyatları verilerine de web sitesinde yer verdi.

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, Denizli Çivril ilçesine dair verileri de web sitesinde yer verdi. Edinilen bilgilere göre Çivril’de satılık ev fiyatları, Ocak 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde %90,59 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2 milyon 458 bin 053 lira. Ortalama satılık konut büyüklüğü ise 141 metrekare. 

Denizli Çivril'de Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler 

Denizli Çivril’de konut fiyatları en fazla artan mahalle ortalamalara bakıldığında ocak ayı sonu itibariyle sırasıyla  Kızılcasöğüt ve Yukarı oldu. 

Denizli Çivril'de En Kısa Geri Dönüş Mahalleler 

Bir konut yatırımının iyi bir yatırım olup olmadığının en önemli göstergesi, yatırımın geri dönüş süresidir. Kısaca konut satış fiyatının kira rakamlarına bölünmesiyle hesaplanan geri dönüş (amortisman) süresi ne kadar kısaysa, yatırımcının iyi bir yatırım yaptığını gösterir. Bu bağlamda Amortisman süreleri dikkate alındığında Ocak 2024 sonu itibarıyla Denizli ili Çivril ilçesinde en kısa geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Çayır, Akpınar, Kızılcasöğüt, Yukarı oldu. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli