Çivril’in en başta gelen sorununun nüfusun artmaması olarak gören ve bunu gençlerin işsiz olmasına bağlayan Cumhuriyet Halk Partisi Çivril Belediye Başkan Adayı Semih Dere; “Çivrilimiz maalesef son 44 yıldır nüdusunu artıramamakta. 44 yıldır 59 bin, 60 bin bandına sıkışmış bir nüfusa sahip olan Çivrilimizin nüfusunun neden artmadığı sorusunu birbirimize sorduğumuzda, Çivril’in en temel problemlerine, en temel sorunlarına erişeceğimizi düşünüyoruz. Elbette bu en temel problemlerin başında istihdam geliyor. Çivril’de çok ciddi bir istihdam problemi var. Gençlerimiz iş bulmakta çok zorlanıyorlar. Gençlerimiz hayat kurmakta çok zorlanıyorlar. Gençlerimiz para kazanmakta çok zorlanıyorlar. Para kazanmak deyince, eskiden ev almakta, araba almakta, tarlaya yenisini eklemek, şu an karın doyurmakta ibaret. Bizim gençlerimiz karınlarını doyurmakta zorlanıyorlar. Türkiye’nin en verimli topraklarından bir tanesi, en verimli ovalarından bir tanesine sahip olan biz Çivrilliler kendimize bu soruyu sormalıyız; ‘Neden gençlerimizin karınlarını doyurmaya yardımcı olamıyoruz?’ diye.  Gençlerimi Çivril’de karınlarını doyuramadığı için Denizli’ye yedi, sekiz bin lira kira ödemeyi göze alıp, 20 bin liraya tekstilde çalışmayı göze alabiliyorlar. Gençlerimiz bizim, Afyonkarahisar’a mermere çalışmaya gidiyorlar. Bizler gençlerimize iş olanağı sağlamazsak, gençlerimize hayat kurma fırsatı vermezsek maalesef Çivril’in nüfus problemini çözemeyiz. 44 yılda Türkiye’nin nüfusu iki katına çıkmış olmasına rağmen, bizler Çivril’de nüfusumuzu hiç arttıramamışız. Çivril’de gençlerimizin hayat kurmasını istiyoruz. Gençlerimiz evlenemiyor, evlenseler bile çocuk sahibi olmak istemiyorlar. O yüzden projelerimizin temeli istihdamla ilgili.” İfadelerini kulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde 600 Bin TL'ye Çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere Müjde 600 Bin TL'ye Çıktı

Bizden Önce 3 Belediye Başkanı Söz Verdi, Hiçbiri Yapmadı

Çivril’e sebze ve meyve toptancı hali kurmak istediğini söyleyen Semih Dere; “Bizden önce 3 belediye başkanı Çivril’de sebze ve meyve toptancı halinin sözünü verdiler ama sebze ve meyve toptanci halinin temelini atmak inşallah bizlere nasip olacak.” İfadelerini kullandı.

En Büyük Problemlerden Biri Sulama

Sulama maliyetlerinin oldukça arttığını, çiftiçinin ürün üretmekte ve yüksek maliyetlerinden dolayı rekabet edebilmekte zorlandığını söyleyen Semih Dere; “Bizler aynı Cumhuriyet Halk Partili olan Bozkurt Belediyesinde Birsen Çelik hanımın yapmış olduğu gibi çiftçilerimizin sulama maliyetlerini düşüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Atakan Göker