Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, kumbaralar vasıtasıyla topladığı paralar ile aldığı mamalarla sokak hayvanlarını besliyor. Yaklaşık 30 işyerinde bulunan kumbaralara yapılan bağışlar, düzenli aralıklarla dernek yönetimi tarafından toplanarak kayıt altına alınıyor. Toplanan bağışlar ile mama aldıklarını ve sokak hayvanlarının beslenmesini sağaldıklarını belirten Dernek Başkanı Nihat Kaplan “Soğuk günlerde daha çok sokak hayvanına ulaşmak ve mama almak için çalışıyoruz” dedi.

"Mamalar gönüllüler tarafından sokak hayvanlarını sık olduğu bölgelerde dağıtılıyor"

Oluşturulan yeni yönetim ile birlikte faaliyet ve çalışmalarına hız veren Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, sokak hayvanlarını besleme faaliyetlerini ara vermeden devam ettiriyor. Çivril İlçesi’nde bulunan muhtelif sokak ve bölgelerinde yapılan beslemelerde kullanılan mamalar derneğin topladığı bağışlar ile alınıyor. Yapılan faaliyet ve bağışlarla ilgili olarak bilgi veren dernek başkanı Nihat Kaplan “10 yıldır yürüttüğümüz faaliyetlerimizi her yıl arttırarak devam ediyoruz. Bu yıl yaptığımız yönetim kurulu toplantısı ile oluşturduğumuz yeni yönetim ile faaliyetlerimizi arttırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda işyerlerine bıraktığımız bağış kumbaralarında toplanan bağışlar ile mama tedariki yaptık. Aldığımız mamalar dernek üyeleri ve gönüllülerimiz tarafından sokak hayvanlarını sık olduğu bölgelerde dağıtılıyor” dedi.

Kış mevsiminde sokak hayvanlarının yiyeceğe daha zor ulaştığını belirten başkan Kaplan “Soğuk havalarda özellikle kediler yiyeceğe ulaşmakta ve hayatta kalmakta zorluk yaşıyor. Bunun için kedilerin kolay ulaşması için belli noktalarda sabah ve akşam beslemesi yapıyoruz. Bununla birlikte bazı noktalarda da köpekler için mama bırakıyoruz” dedi.

Sokak Hayvanları Kliniğinde tedavisi edilen sokak hayvanları yakından takip ediliyor

Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ile irtibat halinde olduklarını da sözlerine ekleyen dernek başkanı Nihat Kaplan “Sokak Hayvanları Kliniğimizde tedavisi devam eden sokak hayvanlarımızı da yakından takip ederek tedavilerini takip ediyoruz. Tedavileri tamamlanan hayvanlarımızı yaşam alanlarına bırakıldıktan sonra beslemelerini sağlıyor ve uzaktan takip ederek sağlık durumlarını gözlemliyoruz” dedi.

Mevziye Yıldırım Düşmesi Sonucunda Uzman Çavuş Sait Toktaş Şehit Oldu! Mevziye Yıldırım Düşmesi Sonucunda Uzman Çavuş Sait Toktaş Şehit Oldu!

Hayvan ve insanların birlikte yaşaması gerektiğini ifade eden Kaplan “Dünya üzerinde hepimiz bir can taşıyor ve yaşama hakkına sahibiz. İnsan olarak bize düşen birlikte yaşadığımız bu canların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara da yaşam hakkı vermek” dedi.

Editör: Haber Merkezi