Denizli’nin Çivril ilçesinin İğdir Mahallesinde bulunan metruk bina yıkılarak Paltaoğlu Konağı Mimarisi örnek alınarak yapılan Binanın açılışına mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. 5 Ocak Cuma gün düzenlenen açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İğdir Muhtarı ve Çivril Muhtarlar Derneği Başkanı Sadettin Özel yöresel ürün pazarının yapılması ve açılması için emek veren herkese teşekkür ederek, “İğdir mahallemiz ve Çivril için çok önemli olan yöresel ürünlerimizin yapım üretim ve satışlının yapılacağı bu tesisin yapılmasında emek harcayan herkese teşekkür ederim. Çivril’imizin değerlerine sahip çıkan koruyan ve geleceğe taşıyan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli’de Vatandaş Yetkililere Seslendi “Acil Çözüm Lütfen!” Denizli’de Vatandaş Yetkililere Seslendi “Acil Çözüm Lütfen!”
Çivril Yöresel Ürün Pazarı Açıldı!

Programda konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’da Çivril değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Çivril tarih boyunca yaşamın ve yerleşimin olduğu bir bölge. Böylesi kültürel zenginliğe sahip toprakların kültürel değerlerini korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İğdir bölgesinin Çivril’de Türk yerleşiminin ilk başladığı bölgelerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Vural, “Çivril, Miryokefalon zaferi ile Türk hâkimiyetine girdikten sonra Türklerin ilk yerleştiği bölgelerden biri bugünkü İğdir mahallemizin olduğu bölgeler. İğdir mahallemiz son yıllara kadar Türk el zanaatlarını yaşatan bir mahallemizdi. Testi Haşhaş ezim evleri ve Haşhaş yağı imalatı ile yöresel halı ve kilimlerin dokunduğu bir bölgemizdi. Zamanla kaybolmaya yüz tutan bu zanaat ve görenekleri yaşatma adına Yöresel Ürün Pazarı’nı kurduk ve açtık. Tesisimizde yöreye özgü toprak testi, bardak atölyesi ve Haşhaş Müzesi kurduk. İnşallah bu tesisimizde hem yöresel gıda ürünlerimizin satışı hem de Çivril’e özgü el ürünlerinin üretim ve satışı yapılacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yaşayan son testi ustaları Muzaffer Tuna, Abdulkadir Dönmez ve Mehmet Kuzu’ya, Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Niyazi Vural ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Çivril Yöresel Ürün Pazarı Açıldı!

Plaket programının ardından Kaymakam Hasan Akbulut ve katılımcılar tesiste bulunan doğal ürünler satış mağazaları ve SODAM satış noktası ile İğdir mahallesinde açılan Halk Eğitim Kursu sergisini gezdiler.

Programın son bölümünde testi ve çömlek atölyesi ile Haşhaş Müzesi’ni inceleyen protokol üyeleri çömlek ustalarının testi ve çömlek yapımını izleyerek Haşhaş Müzesi hakkında haşhaş yağı ustalarından bilgi aldı.

Çivril Yöresel Ürün Pazarı Açıldı!

Çivril Yöresel Ürünler Pazarı binasının açılış programına Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril İlçe Emniyet Müdürü Asım Kayacı, Çivril İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Çolak, Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, Çivril Halk Eğitim Merkesi Müdürü Hayati Çalım,  protokol üyeleri, STK ve Siyasi Parti temsilcileri, öğrenciler İğdir mahalle sakinleri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Uşak, Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan tesiste Çivril’e özgü Gıda ürünleri satış noktaları, Kafe ve lokanta yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi