Marmara Üniversitesinden sonra Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri Çivril’i gezdi.

Geçen hafta Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencilerini ağırlayan Çivril, bu hafta da Pamukkale Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Çivril’de saha çalışması yapan öğrenciler Çivril’in doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Çivril Üniversitelerin ilgi odağında

Çivril Belediyesi girişimi ile Pamukkale Üniversitesi Çivril’deki su kaynakları ve tarihi Beycesultan Türbesi’nde eğitim amaçlı incelemelerde bulundu.Pamukkale Üniversitesi Coğrafya bölümü öğretim üyeleri Dr. Selahattin Aşit, Doç. Dr. Cennet Şanlı, Dr. M. Oruç Baykara, Yüksek lisans ve lisans öğrencileri Çivril’deki su kaynaklarında ve tarihi alanlarda inceleme ve eğitim gezisi yaptı.

Çivril Üniversitelerin ilgi odağında

Aldıkları teorik bilgileri pratiğe dökme şansı yakalayan öğrenciler Çivril çalışma gezisine Gümüşsu şelalesinde başladı.  Su kaynağındaki PH seviyeleri, elektrik geçirgenlik, çözünmüş oksijen miktarı ve toplam çözülmüş maddeyi ölçerek su kalitesini belirleyen öğrenciler su debisi ölçümü yapma olanağı da buldu. Gümüşsu şelalesindeki saha çalışmasının ardından hoca ve öğrenciler, Beydilli Nilüfer Park göl kıyısı ve Işıklı Millet Bahçesi Akgöz Supınarları'nda su numunesi alarak su kalitesi ile ilgili ölçümler yaptı.

Çivril Üniversitelerin ilgi odağında

Pamukkale Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Çivril gezisinin son bölümünde, Beycesultan Höyüğü'nü ziyaret etti. Öğrenciler burada hocaları ve kazı ekibinden bölge ve Höyük hakkında bilgi alarak, paleocoprafya ve arkeolojik yerleşimler arasındaki ilişkilerin değerlendirmesini yaptı.

Programın sonunda, Pamukkale Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Latif Selçuk'a Çivril Haritası hediye edildi.

Çivril Üniversitelerin ilgi odağında

PAÜ’nün Akademisyen Sayısı Düştü! PAÜ’nün Akademisyen Sayısı Düştü!
Editör: Haber Merkezi