Denizli Büyük Menderes İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘Doğanın Gözyaşları’ Fotoğraf Sergisi büyük beğeni topladı. Sergide Çivril Işıklı Göl detayı dikkat çekti.  

Denizli Büyük Menderes İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘Doğanın Gözyaşları’ Fotoğraf Sergisi dün Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda vatandaşlarla buluştu. Büyük Menderes Havzası’ndaki ekolojik yıkımı görüntüleyen fotoğrafların yer aldığı sergi büyük bir ilgiyle karşılandı.  

I M G 3348

Hem Alacaklı Hem Borçluyuz 

Serginin açılış konuşmasında, “Ekolojik yıkım dediğimiz şey bizlerin gözünün önünde değil daha uzaklarda. Dernek olarak da bizim görevimiz bunu sizlere gösterebilmek. Büyük Menderes binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bugünlerde ise pek çok kirlenme ile hayatının sonralarına doğru gidiyor. Bizim gözümüz görmüyor diye bize değmiyor sanıyoruz oysaki yaşanan her ekolojik yıkım en çok da bizlere değiyor çünkü bunun sebebiyiz hem sorumlu hem de alacaklıyız. En başta üretim için yapılan bu yıkımlar. Maden, taş ocakları ve jeotermaller bizler için var ama kırsalda yaşanan yıkım ile ilgili olarak bizim de alacaklarımız var hem alacaklı hem de borçluyuz. Suyumuzun kirlemesi ile alacaklıyız. Alamadığımız temiz hava sebebiyle alacaklıyız. İçme suyumuzun kıtlığı ile soframıza koyamadığımız gıda ile alacaklıyız” ifadeleri yer aldı.  

Sergide Çivril Detayı  

Gerçekleşen fotoğraf sergisinde bölgedeki pek çok yıkama ait çarpıcı fotoğraflar yer aldı. Sergide Çivril e de ait dikkat çekici resimler aldı. Fotoğraflar Işıklı Gölde meydana gelen çevre kirliliğini gözler önüne serdi.  

Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı? Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı?

231-1

Editör: Aslıhan Kılıçellli