Çivril’de yeni bir danışmanlık merkezi açıldı. ÇEVAK caddesindeki işyeri, Psikolog Gülcan Aydoğmuş tarafından hizmete açıldı.

Psikolog Danışman Gülcan Aydoğmuş tarafından hizmete açılan danışmanlık merkezi, düzenlenen açılış töreni ile hizmete başladı. Aydoğmuş ailesi ve çok sayıda davetlinin katıldığı işyerinin açılışını Belediye Başkan yardımcısı Latif Selçuk yaptı. Başkan yardımcısı Selçuk’un konuşmasının ardından yapılan dua sonrası işyerinin kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi.

İşyeri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Psikolog Gülcan Aydoğmuş İnsan ruhuna iyi gelen ahşap tasarımlarla dizayn edilen merkezimizde; aile görüşme odası, bireysel seans odası, montessori oyun terapi odası ve dinlenme alanı bulunduğunu belirterek “merkezimizde bireylerin duygu, davranış ve düşüncelerini anlamlandırmalarını ve problemlerle başa çıkma becerileri geliştirmelerini hedefleyen profesyonel bir psikolojik yardım hizmeti veriyoruz. Ayrıca Gençlerin kendilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olarak yetişkinliğe geçişlerine rehberlik ediyor ve bu süreç anne-baba tutumları çalışılarak ve gerektiğinde okul ile işbirliği yapılarak yürütüyoruz” dedi.

Açılan danışmanlık merkezinde yetişkin ve gençlerin yanı sıra çocuk danışmanlığı hizmeti de verdiklerini belirten Aydoğmuş “çocuklarımız için Montessori eğitimi yapıyoruz. Bu eğitim çocuğun kendi kendine yetebilmesini ve içinde bulundurduğu potansiyel karakterin oluşturulmasını hedefliyoruz. Düzenlenen atölyelerde çocukların ekrana maruz kalma süreleri azaltılarak sosyalleşmesi destekliyoruz. Atölyeler 24 ay-12 yaş grupları arasındaki bireyler için bir psikolog gözleminde gerçekleşirken, Atölye sonunda ailelerle bilgilendirme görüşmeleri yapılır ve gerekli görüldüğü takdirde bireysel desteğe yönlendirme yapılır” dedi.

Kum Terapisi

Merkezde kum terapisi yapıldığına da dikkat çeken Psikolog Gülcan Aydoğmuş “Çocuklara, gençlere ve yetişkinlere uygulanana Kum Terapisinde özel minyatürler kullanılarak kum üzerinde sahne oluşturulur. Bu yolla zihindeki aktivitelerin farkında olunması sağlanarak kişinin iyileşme süreci başlatılır” dedi.

Çocuk Terapisi

Çocuk Terapisi ile de çocukların kendilerini tanımalarını, duygu ve davranış değişimlerinin üstesinden gelmelerini, problemlerini fark edip başa çıkma becerisi geliştirmelerini hedeflediklerini ifade eden Aydoğmuş “çocuklarımızı bireysel tercihlerine bağlı olarak duygu ve düşüncelerini birçok araç (konuşma, oyun, resim, sanat, hikâye, drama) yoluyla keşfetmeye ve ifade etmeye teşvik ediyoruz. Bu destek anne baba tutumları çalışılarak ve gerektiğinde okul ile işbirliği yapılarak yürütüyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi