Siyasi gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Belediye Meclis üyesi Nuri Özen, AK Parti döneminde Çivril’in kayıp yaşadığını belirterek “son iki dönemdir Çivril için kayıp, artık Çivril gözü pek atılgan bir başkan istiyor” dedi.

Yerel seçim ve kongre süreci devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delege seçimlerine devam ediyor. Çalışmalar ve son siyasi gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan CHP Belediye Meclis üyesi Nuri Özen “28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi yönetim şeklimizin belirlendiği bir seçimdi” dedi.

Genel seçimlerden sonra başlayan kurultay sürecinin CHP’ye güç katacağını ve yeni bir enerji ile yerel seçimlere gidileceğini ifade eden Nuri Özen “Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyi özümsemiş ve en iyi uygulayan partidir. Genel seçimlerden sonra tabandan gelen değişim ve kurultay talebi genel kurullarımız tarafından değerlendirildi. Parti üst kurulunda başlayan değişim kurultay ile devam edecek. İl ve ilçe kongrelerinden sonra alınacak karar ve kurultay ile CHP yerel seçimlere tazelenmiş ve yeni bir enerji ile gidecektir” dedi.

Halkın Sesi Olacak Bir CHP

Çivril’de kongre sürecinin başladığını da sözlerine ekleyen Özen “genel merkezimizin kurultay takvimini açıklaması ile bizlerde Çivril CHP örgütü olarak çalışmalarımıza başladık. Delege seçimlerimizi tamamladıktan sonra aday olan arkadaşlarımız kongrede çıkacaklar ve delegelerden oy isteyecekler. Yerel seçimi kazanmanın yolu güçlü bir ilçe yönetiminden geçiyor onun için güçlü ve tabana inmiş halkın sesi olacak bir CHP yönetimi oluşmalı önümüzdeki kongrede bunun oluşacağına inanıyorum. Şimdi önümüzde ilçe kongremiz var, önce kongremizi birlik ve beraberlik içinde tamamlayıp sonra yerel seçimlere hazırlanmalıyız” dedi.

Tabana hitap eden bir isim olmalı

Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından belediye başkanı aday adayı olacak isimlerin netleşeceğinin altını çizen Nuri Özen “dediğim gibi şimdi önceliğimiz CHP İlçe Kongresi ama belediye başkanı adaylığı için konuşulan isimler var. Burada önemli olan aday olacak ismin CHP tabanı ve Çivril halkına hitap edebilen bir isim olması. Genel seçimler ne kadar önemliyse yerel seçimlerde yaşadığımız kent adına önemli. Onun için aday olacak isimler kentin içinden kentle birlikte aynı havayı soluyan bir isim olmalı” dedi.

Sağ seçmenden de oy alacak biri olmalı

Genel seçimlerden alınan sonuçların sandık ve mahalle bazında iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Nuri Özen “Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakıldığı zaman CHP Çivril’de kendi oyunu koruyor. Seçmenimiz parti yönetimi ve adayına güveniyor. Ancak yerel seçimde kazanabilmek için sadece partinin kendi oyu yeterli olmuyor. Aday olacak ismin getirisi olmalı. Özellikle sağ seçmen ve kararsızları etkileyecek, onlara hitap edebilecek bir isimin getireceği oylarla yerel seçimi kazanmak mümkün olacaktır. Kongreden sonra aday belirleme sürecinde bu kriterler belirleyici olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Halk Değişim İstiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra halkın siyasette değişim isteğinin açıkça görülmeye başladığını belirten Özen “Türkiye’de 21 yıldır devam eden bir AK parti yönetimi var. Artık, AKP siyaset üretemiyor ve halkın beklentilerine çözüm bulamıyor. Bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde net bir şekilde gördük. Aynı değişim isteği yerelde de var. İnsanlar kendileri gibi düşünen kendileri gibi ekonomik sıkıntı yaşayan insanların kendilerini daha iyi anlayacağı ve sorunlarına daha net ve hızlı çözümler üreteceğine inanıyor. Bundan dolayı bu yerel seçimlerde bu değişim isteği karşılıksız kalmayacaktır. Birçok il ve ilçede CHP adayları seçimden başarı ile çıkacaktır. Ben de Çivril’de bu yerel seçimlerde CHP’nin kazanacağına inanıyorum bunu gittiğimiz yerlerden aldığım geri dönüşlerden anlayabiliyorum. Bu değişim isteği CHP’de aday belirleme sürecinin temel karar unsuru olacaktır” dedi.

Ön seçim olmazsa olmazımız

İlçe Kongresinin tamamlanmasının ardından CHP’nin aday belirleme sürecini başlatacağını belirten Nuri Özen “CHP’de üye, aday ve delegelerin istediği her zaman ön seçimdir. Ön seçim partimizin olmazsa olmazıdır. Şu anda üç dört ismin aday adayı olması parti ve demokrasi adına sevindirici. Kongre bittikten sonra aday adayı olan bütün arkadaşalar ön seçimde mutabık kalacaktır. CHP’de esas olan demokrasi ve tabanın sesidir. Üye ve delegeler kimi belediye başkan adayı görmek isterse bunu yapılacak ön seçimle belirleyecektir” dedi.

Çivril hizmet getirecek başkan istiyor

Çivril’in kendisine hizmet edecek bir ismi yerel seçimlerde iş başına getireceğini belirten Nuri Özen “iki dönemlik kayıp bir AKP süreci var. Geçen dönem de bu dönemde Çivril AKP’nin iktidar gücünden bir kazanım elde edemedi. On yılımız, hizmet anlamında ilçe olarak kayıp bir dönem onun için Çivrilli kendine hizmet edecek, Çivril’e hizmet getirecek, gözü kara cesur bir başkan istiyor. Bu başkan da CHP’den çıkacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi