31 Mart yerel seçimleri için partiler adaylarını bir bir açıklamaya devam ediyor. Seçime girecek siyasi partilerden adayını ilk açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin ortak adayını açıklamasının ardından hafta sonu AK Parti de adayını açıkladı. Yaşanan son gelişmelerin ardından Çivrilli seçmen İYİ Parti’nin adayını merak etmeye başladı.

Yerel seçimlere 2 aydan daha az bir süre kala siyasi partiler adaylarını açıklamaya ve kamuoyuna tanıtmaya devam ediyor. CHP’nin Kemal Aslan’ı aday göstermesinin ardından AK Parti’nin kimin aday göstereceği sorusu cevabını bulduktan sonra kamuoyu İYİ Parti’nin seçime kiminle gireceğini merakla beklemeye başladı.

 31 Mart’ta yapılacak seçimlere 2 aydan kısa süre kalırken, hafta sonu AK Parti Çivril Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven’i duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi de haftalar öncesinde Belediye Başkan Adayı Kemal Aslan’ı kamuoyuna duyurmuş ve Aslan çalışmalarına başlamıştı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakı kapsamında aday çıkarmayacağı Çivril’de gözler İYİ Parti tarafından açıklanacak adaya çevrildi.

Çivrilli Vekil Titiz Bir Çalışma Yapıyor

İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren tarafından daha önce yapılan açıklamada partiye başkan adaylığı için iki başvuru yapıldığı ifade edilmişti. İYİ Parti’nin Çivril’de göstereceği aday için İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün titiz bir çalışma yaptığı ifade edilirken İYİ Parti adayının önümüzdeki günlerde belirlenerek açıklanması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Başkanlarıyla Görüştü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Başkanlarıyla Görüştü

2019’da yapılan seçimlerde İYİ Parti aday çıkarmayarak CHP adayı Ömer Köseoğlu’na destek vermişti. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP arasında ittifak olmayacağı açıklanmış ve İYİ Parti’nin tüm seçim bölgelerinde seçime kendi adayı ile gireceği duyurulmuştu.

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi