Çivril Belediye Meclisi'nde gerçekleşen belediye toplantısında konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 5 yıllık süreçte iyi bir çalışma ortamı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Vural, “Kıbrıs gezisi yapmadan, sürekli yemekli toplantılar yapmadan görev süremizi tamamladık” dedi.
Gündem dışı söz alan ve beş yıllık çalışmalarını değerlendiren Başkan Vural 2019 - 2024 döneminde görev yapan Çivril Belediye Meclisi üyelerinin, Çivril ve Çivril halkı adına büyük çalışma ve projelere imza attığını belirtti. Salgın ve deprem gibi çok büyük felaket ve sınırlandırmalara rağmen önemli işlere imza atıklarını belirten Başkan Vural “Göreve geldiğimiz 2019 yılında tüm dünyayı saran Korona Virüs salgını ile yüzleştik. İki yıl pandemi ve sınırlandırmalar ile mücadele ettik. Ardından asrın felaketi olan bir deprem yaşadık. 11 ilimizi ve milyonlarca insanımızı etkileyen deprem felaketi altında çalıştık. Bu dönemlerde sizler bizlere destek verdiniz, zorlandık ama birlikte üstesinden geldik, gelmeye çalıştık” dedi.

Denizli Buldan Belediyesi’nde Görevi Kötüye Kullanma Davası Yıllardır Sürüyor! Denizli Buldan Belediyesi’nde Görevi Kötüye Kullanma Davası Yıllardır Sürüyor!


“Kıt İmkânlara Bu Hizmetleri Yapmanın Mutluluğunu Yaşıyorum”


Konuşmasında meclisin imza attığı projelere de değinen Başkan Vural “Mahallelerimizde birlikte güzel hizmetler yaptık. Çivril genelinde gençlerimiz için 11 halı saha açtık. Kıralan ve Gürpınar mahallemizde FİFA standartlarında sentetik iki adet çim saha yaptık. İlçemize, Akpınar mahallemizde yeni bir kapalı spor salonu yaptık. Yıllardır eksikliği olan hamamızı yaptık. Aquapark yaptık, lisanslı depolarımız yükseldi, 17 mahallemizde kapalı pazar yerimizin yapımı devam ediyor, bütün bunları Çivril halkımızdan aldığımız destekle, bu meclis yaptı. Kıt imkânlara bu hizmetleri yapmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Çivril Belediyesi olarak sadece görev tanımında olan işleri yapmakla sınırlı kalmadıklarını belirten Başkan Vural “Belediye'nin görev tanımında olmayan işleri de birlikte yaptık. Çivril için önemli bir hizmet olan Tarım Fakültesi'nde sizin imzanız var. Çivril’de yüksek öğrenim sınavlarının yapılmasına olanak sağladık. Bilim sanat merkezi açılmasında, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde sizin desteğiniz ve imzanız var, Çivril kültürünü yaşatmak adına açtığımız Testi Bardak Atölyesi açılmasında, kilim atölyelerinin kurulmasında, ilçe merkezindeki kabristanlıklar başta olmak üzere 4 mezarlıktaki ecdat mezarlarının okunmasında, sinema günleri yapılmasında hep sizlerin emeği ve imzası var. Bu hizmetleri birlikte yaptık” açıklamasında bulundu.


Deprem Bazı Projelerimizi Geciktirdi


Beş yıllık görev süresinde hayata geçirmediği bazı projeler olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Vural “Dediğim gibi salgın ve deprem birçok proje ve işimizi engelledi ya da geciktirdi. Çivril için acil olan Belediye Hizmet Binasını hayata geçiremedik mesela bunun için üzgünüz. Proje ve bütçemizi hazırladık ancak yaşanan deprem projemizin ertelenmesine sebep oldu. Millet olmanın gereği TOKİ önceliğini deprem bölgesine verince Hükümet ve Belediye Hizmet Binası projemiz kaldı. Sonrasında ise Adliye kurumumuz taşınmak için yer bulamadı ve taşınma gecikti dolayısıyla hazırlanan projemize başlayamadık, bu konuda da üzgünüm” dedi.

"Üzgünüm"


Üzgün olduğu başka bir konunun da gezi ve yemek organizasyonlarında beklenen performansı gösterememek olduğunu ifade eden Başkan Vural “Çivril için çok çalıştık, çok tasarruf ettik. Makam aracı kiralamadık, Meclis üyelerimizi Kıbrıs’a götüremedik, gezi programları yapamadık, farklı gün ve gecelerde toplu yemek organizasyonları yapamadık, yediremedik, içiremedik kusura bakmayın. Bu konuda da üzgünüm” dedi.

Tasarruf Çivril Belediyesi'nden Sorulur


Çivril'de birçok yenilik kazandırdıklarını belirten Başkan Vural “Mali disiplini sağlamak Çivril için büyük bir işti. Bunun sizlerle yaptık. Geleneksel sporlarımızın yaşatılması için At çiftliği kurduk hayata geçirdik bütün bunları sizlerle birlikte tasarruf ederek, planlı programlı çalışarak yaptık” dedi.
Başkan Niyazi Vural konuşmasının son bölümünde, TOKİ ve Millet Bahçesi ile bilgi vererek “İlçemizde Türkiye’nin en güzel millet bahçesini hayata geçirdik. Tarih ile doğayı harmanladık, büyük bir esere imza attık. İnşallah, görev süremiz bitmeden burada birlikte çay içmek nasip olur. Ayrıca Çivril ikinci etap TOKİ inşaatımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde daire hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Çivril OSB, Denizli'nin En Büyüğü 


Meclisin aldığı ve hayata geçirdiği en büyük projenin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunun altının çizen Başkan Vural “Çivril için olmazsa olmazımız OSB hayata geçirdik. Yönetim kurulunu oluşturduk. İlk talepleri topladık ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylattık. Buna siz imza attınız birlikte Çivril’in en büyük ihtiyacına çözüm bulduk” dedi.

Editör: Haber Merkezi