Eğitimİş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan eşliğinde Gazi İlkokulu önünden yürüyüşe başlayan sendika öğretmenler, meydanda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Sloganlar eşliğinde sesini duyurmaya çalışan öğretmenlerden sonra Başkan Aydoğan, eğitimcilerin ve öğretmenliğin ayaklar altına alındığından bahsetti. “Sizlerden alacağımız her tebrik, her bir güzel söz biz eğitim emekçilerinin yaşam sevincidir, umududur” diyerek söze başlayan Aydoğan, “haklarımızı kırpan, sistematik olarak itibarsızlaştıran, geçinemez ve yaşayamaz hale getirenler riyakarca ezberledikleri sözlerle bizi övmek için sıraya girecek. 364 gün çile çektirenler, vicdan rahatlatmak ve imaj tazelemek için bugünü kullanacaklar” diyerek tepkisini gösterdi.

Çınar Meydanı'nda Büyük Eylem!

Öğretmenlerin sıkıntı oranlarına da değinen Başkan Aydoğan’ın sitemleri büyüktü.

Eğitimi en iyi bilenlerin %72’sinin çalıştığı kurumla ilgili karar alınırken görüşünün önemsenmediğini, yükselme şanslarının kişisel ve siyasi referanslara bağlı olma oranlarının %78’e çıktığını, %63’nün okul yöneticileri tarafından siyasi baskı gördüğünü, şiddet olayları nedeniyle %90’ının kendini güvende hissetmediğini vurguladı.

Öğretmenler Borç İçinde Boğuluyor

Böylesine kutsal bir mesleğin temsilcilerinin %65’inin esnaflara, %37’sinin şahıslara borçlu olduğunu, %72’nin ise her ay borç almak zorunda kaldığının belirtildiği eylemde destek alkışları eksik olmadı.

“Etkisiz MEB Yetkilileri!”

Milli Eğitim Bakanlığı’na da tepkilerini dile getiren grup “öğretmenleri okuldan çıkarıp imamları sokmaya gayret edenler var. MEB raporlarında ortaya çıkan açığı kapatacak kadar bile öğretmen ataması yapamıyor.” dedi. “Etkisiz MEB” yetkilileri diyerek seslenişlerine devam eden başkan, “atama için fetva mı bekliyorsunuz? Görevinizi yapamayacaksanız neden o koltuklarda oturuyorsunuz?” diyerek hesap sordu.

Çınar Meydanı'nda Büyük Eylem!

Öğretmenler Ne İstiyor?

İnsanlık onuruna yaraşır ücret alarak, insanca yaşamak istediklerini belirten öğretmenler, ayrımcılık uygulamalarının da son bulmasını istiyor. Sözleşmeli öğretmenliğe karşı olduklarının altını çizerek, kadrolu atama yapılmasını destekliyor. Mülakata kesinlikle karşı olan Eğitimİş’liler, köle olmadıklarını aksine geleceğin mimarı olduklarının anlaşılmasına dikkat çekiyor. 1. Dereceye gelen tüm eğitimcilere 3600 ek gösterge hakkı istiyorlar. Ek ders ücretlerinin de emeklilik için sayılmasını, gelecek için laik, bilimsel, adil ve kamusal eğitimin yanında hükümetin ekonomi ve eğitimde din eksenli politikalarını reddedip nesnel ve bilimsel kriterlerle belirlenmesini savunuyorlar. Yeterli sayıda yardımcı personel ve memur istihdam edilmesini istiyorlar. Şiddetin önüne geçilecek önlemler ile meslek onurlarını geri istiyorlar.

Denizli Şubesi, yarın Ankara’da düzenlenecek büyük Eğitimİş Sendikası yürüyüşüyle Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda! Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda!
Editör: Haber Merkezi