Tarım sektörünün vazgeçilmezi lisanslı depoculuk çalışmaları Çivril’de son hızla devam ediyor. 2022 yılında başlayan depolar yükselmeye başladı. 2024 yılında faaliyete geçmesi hedeflenen tesislerin toplam kapasitesi 20.000 ton olacak.

Çivril’de yapımı devam eden 20 bin ton kapasiteli Lisanslı depolar hizmete girmek için gün sayıyor. Çalışmaların devam ettiği tesislerde son durum drone ile havadan görüntülendi. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının sürdüğü tesislerde silolar yükselmeye başladı. Çalışmalar ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) olarak çiftçinin, üreticinin yüzünün gülmesi ve emeğinin karşılığını almasının hedeflendiği çalışmaların 2024 yılı içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

70 dönüm arazi üzerine kurulu tesislerde hububat depolama siloları, saatte 50 ton kapasiteye sahip yaş mısır kurutma tesisi ve eleme tesisi yer alıyor. Tesis içinde bağımsız kalite sınıflandırma laboratuvarı ile tam otomasyon sistemi bulunuyor.

Tesislerin hizmete girmesiyle Denizli ve Çivril tarımı, ticaretin gelişmesi, depolardaki ürün kayıplarının önlenmesi, arz talep dengesinin sağlanması, fiyat istikrarı konusunda önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.

Haberimiz Ses Getirdi, Kaymakam Harekete Geçti Haberimiz Ses Getirdi, Kaymakam Harekete Geçti
Editör: Haber Merkezi