Denizli CHP’de ocak ayında düzenlenen program ile Çivril Belediye Başkanı Adayı Kemal Aslan olmuş bu isim Genel Merkez Kararı ile 37 gün sonra değişmişti. CHP Çivril’in yeni Belediye Başkan Adayı Semih Dere’nin olduğu duyuruldu. Konuya ilişkin sert eleştiri Çivril CHP’nin önemli isimlerinden olan ve üç dönem belediye meclis üyeliği görevi yürüten Tunay Yazıcı’dan geldi. Tunay Yazıcı, “Parti içindeki çekişmelerden dolayı sandığa gitmeden kaybetme noktasına geldik” dedi.  

CHP’de yaşanan kriz ve siyasi gelişmelerin parti adına üzücü olduğunu belirten Tunay Yazıcı “Kemal Aslan ve bizler partimiz adına 37 gün gece gündüz çalışırken birileri Ankara’nın yolunu tutmuş. Örgüt başından beri Kemal Aslan’a sıcak bakmadı” diyerek tepki gösterdi. 

Kazanılacak Seçim Risk Altına Sokuldu 

Meclis üyeliği başvurusunu da geri çeken Tunay Yazıcı “Kemal Aslan’ı CHP Genel Merkez aday yapmış parti meclisinde onaylamış. Sonrasında ise CHP İl başkanlığı kararı ile adaylığını geri çekmiştir. 37 gün boyunca Çivril ve mahallelerinde partisi adına çalışan Kemal Aslan’a yapılan büyük haksızlıktır. Partinin içindeki siyasi çekişmeler, intikam ve öç almalar kazanılabilecek bir seçimi daha risk altına sokmuştur” dedi. Yazıcı değerlendirmesinde “Partimin adayı diye her akşam Kemal Aslanla birlikte 37 gün birlikte çalışma yaptık. Biz partimiz adına çalışırken diğer taraf Ankara’nın yolunu tutmuş. Ta baştan beri Çivril örgütü Kemal Aslana sıcak bakmadı orada gerçekten haksızlık yaptı. Yaşananlar demokrasinin beşiği ve en büyük savunucusu CHP’ye yakışmadı” şeklinde konuştu.  

Suçum Bu mu? 

Yazıcı konuşmasının devamında yaşananlara ve partisine tepki göstererek, “Ankara’dan bazı parti ileri gelenleri tarafından aradığını ve listede üst sıralarda yer alması konusunda bilgi verildiğini belirterek “Bu liste değişikliklerin yapıldığı zamanlarda Ankara’dan şahsıma bizzat Genel Başkanla görüşülmesini benim için sıralamaya koyulması için aradılar. Ben bu saatten sonra kabul edemem. Bu kadar onursuz, kişiliksiz, omurgasız, fırsatçı olamayacağımı söyledim. Benim suçum belirlenmiş adayla sahaya çıkmış olmam mı? Suçum bu mu?” dedi 

Kaybetme Noktasına Geldik 

Gelinen noktada en büyük suçun İlçe ve İl Örgütünün olduğunu belirten CHP belediye Meclis üyesi Tunay Yazıcı, “uzun bir aradan sonra kazanılması kesin olan seçimi partinin içindeki çekişmelerden dolayı sandığa gitmeden kaybetme noktasına geldik. Başkan adayının belirlenmesinde de meclis üyelerinin belirlenmesinde de ön seçim yapılmalıydı. İlçe başkanı ve il başkanı ilçe kongresinde söz vermesine rağmen verdikleri sözü tutmayarak Çivril’de yenilginin fitilini ateşlemiştir” şeklinde açıklamada bulundu.  

“Benim İçin Seçim CHP Adına Bitmiştir” 

Kazanılması garanti olan bir seçimi ilçe başkanının hatalar silsilesi ve süreci iyi yönetememesinden dolayı kaybettik şeklinde konuşan CHP belediye Meclis üyesi Tunay Yazıcı, “Benim için seçim CHP adına bitmiştir. Bizler kongreye giderken bu ilçe başkanı ve yönetimine kefil olduk destek istedik geldiğimiz noktada bu başkan krize kapı araladı ve partiyi kaybetmeye mahkûm bıraktı. Ben bütün parti üyelerinden özür diliyorum” dedi.  

"Doğru Davranış Semih Dere'nin Görevi Kabul Etmemesi Olacaktı"

Kritik bir seçimde başka bir partiden meclis üyesi alımın da partiye büyük zarar verdiğini ve doğru hamlenin aday gösterilen Semih Dere’nin görevi kabul etmemesi olduğunu söyleyen Yazıcı, İYİ Partiden gelen ve CHP listelerinden ikinci sıraya yazılan arkadaş için ne vaat edildi, ne umut edildi de bu sıraya yazıldı merak ediyorum? Çivril tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşandı. Hatalar silesinde yapılacak tek doğru davranışın aday olarak gösterilen Semih Dere’nin görevi kabul etmemesidir. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Denizli’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel Denizli’de

 İlçe yönetimi Kemal Aslan’ın yanında olsa arkasında dursa hatalar silsilesi başlamamış olurdu. Bunla başlayan hatalar sürecinde yapılacak tek doğru davranış tek doğru hareket CHP Belediye başkan adayının adaylığı kabul etmemesi olurdu. Semih Dere’nin yapması gereken adaylığı kabul etmeden Kemal Aslan’a destek vermesi gerekirdi. Doğru olan buydu. Hırslarını ihtiraslarını bir tarafa bırakıp onurlu bir duruşla adaylığını geri çekmeliydi. Herkesin gönlünde bir taht kursaydı ve bu dönem kazanan CHP olacaktı” şeklinde konuştu. 

“Kaybedişin Hesabı Sorulacaktır” 

Seçim sonrasında partinin gerekli kurul ve yöneticilerinden hesap sorulacağını da sözlerine ekleyen Tunay Yazıcı, “dediğim gibi kazanmaya en yakın olduğumuz seçimdi ve biz bunu kendi elimizle kaybettik. Elbette bu kaybedişin hesabı sorulacaktır” açıklamalarında bulundu.  

Kaynak: Haber Merkezi