Düzenledikleri dayanışma yemeğinde Çivrillilerin burs miktarını arttırma kararından sonra ÇEVAK yönetimi gelecek dönem daha çok öğrenciye burs vereceklerini açıkladı. 1985 yılından bugüne kadar sadece 4 yıllık üniversite öğrencisine burs veren vakıf bundan sonra Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine de burs verecek.

Çivrilli Üniversite öğrencilerine verdiği burs ile öğrenci ve velilerin en büyük destekçisi ÇEVAK, 2024 – 2025 öğretim yılından itibaren üniversitelerin Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören başarılı öğrencilere de burs verme kararı aldı. Alınan kararı vakfın onursal başkanı Alaeddin Kameroğlu duyurdu. Çivril’de düzenlenen geleneksel dayanışma ve kaynaşma yemeğinde konuşan Kameroğlu teknik personel anlamında eleman yetiştiren Meslek Yüksekokullarının önemine değinerek “bugün tüm sektörlerde ara elaman dediğimiz tekin personel açığı var. ÇEVAK olarak bu açığın giderilmesinde büyük önem arz eden Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize 2024 yılından itibaren burs vermeye başlayacağız” dedi.

2024 EKPSS Cevap Anahtarları Yayınlandı 2024 EKPSS Cevap Anahtarları Yayınlandı

Konuşmasında teknik eleman açığının giderek büyüyen bir sorun olduğuna dikkat çeken Alaeddin Kameroğlu “bugün üretim yapan bütün firmalar ara elaman dediğimiz personel açığından mustarip. Avrupa’da olduğu gibi teknik eleman yetiştirmemiz ve bu açığı büyümeden kapatmamız gerek. Teknik eleman yetiştiren Meslek Yüksekokullarına yönelen gençlerimize teşvik etmek için bizde ÇEVAK olarak onlara eğitim yolculuklarında destek olma kararı aldık. Amacımız Meslek Yüksek Okullarına yönelimin artması ve bu öğrencilerimizin okul masraflarına destek olmak” dedi.

Editör: Haber Merkezi