Çivril’e kazandırdığı eserlerin yanı sıra şehrin kültürel hayatına verdiği destekle Çivrillilerin sevgilisi Kadir Kameroğlu vefatının yedinci yılında unutulmadı. Kurulmasında ve yaşamasında öncülük ettiği Çivrilliler Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı (ÇEVAK) başta olmak üzere birçok kurum ve okul Kadir Kameroğlu’nun ölüm yıldönümünü andı.

30 Kasım 2016 yılında hayatını kaybeden Kadir Kameroğlu için ÇEVAK yönetim kurulu taziye mesajı yayınladı. Mesajda “Yaşamı boyunca Çivril in eğitimi ve gelişmesi için çaba harcayan, vakfımızın kurucusu mütevelli heyet başkanımız Çivrilli çocukların KADİR dedesi Sayın KADİR KAMEROĞLU nu vefatının yedinci yılında saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hayatını doğduğu topraklara adayan Merhum Kadir Kameroğlu 1935 yılında hayat gözlere açtı. Maddi imkansızlıklar yüzünden ilk okuldan sonra çalışma hayatına atılan Kameroğlu uzun yıllar terzilik ve şapkacılık yaptı.

Vatani görevini yaptıktan sonra kuyumculuk sektörüne giren Kadir Kameroğlu 1987 yılında memleketi Çivril’de kendi adını taşıyan İlkokulun yapımını üstlendi. Merhum iş insanı İsmail Özcan ile birlikte ÇEVAK’ın kurulmasına öncülük eden kadir Kameroğlu, Çivril dışında yaşayan Çivrilli iş insanlarını bir araya getirerek Çivril’e birçok okul ve kamu kurumunun yapımına öncülük etti.

Denizli'nin Ömrü Kaç Yıl Okumakla Geçiyor? Denizli'nin Ömrü Kaç Yıl Okumakla Geçiyor?

İlçesine kazandırdığı eserler sonucunda Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılan Kadir Kameroğlu kendi kaleme aldığı ‘Dostlar Meclisi’ kitabında hayatından kesitlere yer verdi.

Editör: Haber Merkezi