Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Türkiye genelinde yürütülen SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) kapsamında "Nitelikli Genç, Güçlü Denizli" projesini başarıyla tamamladı. Proje, genç işsizliğin azaltılması, mesleki yeterliklerin artırılması ve kariyer gelişiminin desteklenmesi amacıyla gençleri daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyordu. Kapanış programı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın ev sahipliğinde Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Türkiye İş Kurumu Müdürü Fatih Işık, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, kursiyerler ve davetliler katıldı. Başkan Zolan, konuşmasında bilginin gücüne vurgu yaparak, bilişim ve yazılım alanlarında gençlere sundukları imkanlarla fark yaratmanın mutluluğunu dile getirdi.

Büyükşehirden Fark Oluşturan Proje

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, 'Nitelikli Genç, Güçlü Denizli' projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla başarılı bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirterek, gençlerin dijital dünyada daha etkin olmaları için çaba sarf ettiklerini vurguladı ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Birden ise, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, Başkan Osman Zolan'a bu fırsatı sunan ve destek olan herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından, projede yer alan gençlere sertifikaları ile eğitimcilerine teşekkür belgeleri Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler tarafından takdim edildi.

Adalet Bakanlığı Açıkladı! Denizli’ye 3 Atama Adalet Bakanlığı Açıkladı! Denizli’ye 3 Atama

Büyükşehirden Fark Oluşturan Proje

Proje kapsamında özel bir laboratuvar kuruldu. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinatörlüğünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Belediyesi, Denizli İş Kurumu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (Teknokent) ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen projede, 65 genç, yaklaşık 4 ay süresince eğitim aldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde özel olarak hazırlanan yazılım laboratuvarı ve mekatronik atölyesinde gençlere 4 farklı yazılım dili ve 1 elektronik tasarım eğitimi verildi. Yazılım laboratuvarında C#, Unity, .Net MVC, Entity Framework ile web uygulamaları geliştirme, PHP, MySQL ile web uygulamaları geliştirme, React Native ile mobil uygulama geliştirme; mekatronik atölyesinde ise Arduino, temel elektronik dersleri, elektronik kart ve 3D tasarım dersleri gibi konularda eğitimler düzenlendi.

Editör: Haber Merkezi