Ekonomist Mert Başaran, kentsel dönüşüm bölgelerinde eski binalara yatırım yapmanın büyük kazançlar getireceğini açıkladı. Başaran, "Gidin 30, 40, 50 yıllık binalardan ev alın. Paranız yetmiyorsa bile, 1. el ev almaya gidin. Özellikle büyük site içerisindeyse ve arsa payı büyükse mutlaka alın," şeklinde konuşarak yatırımcılara seslendi. Bu evlerin şu anda ucuz olduğunu, ancak önümüzdeki 5 yıl içinde ciddi şekilde dönüşeceğini vurgulayan Başaran, gelecekte bu yatırımların değer kazanacağını belirtti.

Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran yatırım üzerine konuşurken dikkat çeken bir açıklama yaptı. Başaran, parası olan ve yatırım yapmayı planlayan vatandaşlara yönelik tavsiyelerde bulundu.

Son dönemlerde yaptığı doğru yorumlarla dikkat çeken Başaran, dolar, altın ve borsa yerine en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Başaran büyük iş insanlarının yatırımını nasıl yönlendirdiğine dair kritik tavsiyelerde bulunurken özellikle 15-20 yıllık sürede yatırımın nasıl yön değiştirip, değer kazanacağına ilişkin tüyoları verdi.

"20 YIL SONRA..."

Başaran, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük iş insanlarından görüyorum. Gebze’de, Etiler’de, Bebek’te, Nişantaşı’nda yerler almıyorlar. Gidiyorlar Konya, Kayseri, Bilecik, Sakarya, Kütahya, Manisa’dan fabrika ve konut arazileri alıyorlar çünkü gelecek oraya gidiyor.

Oralarda bugün 15-20 yıl sonrayı düşünerek alacağınız topraklar ama doğru yerde ve doğru fiyatla. Sanayi ve konut imarlarına yakın, büyük fabrikalara yakın ve büyük projelerin başlayacağı noktalara yakın büyük tarla parçaları olmak kaydıyla.

Yatırımınızı bu şekilde yaparsanız 20 yıl sonra şunu diyeceksiniz; “Benim olduğum yere Türkiye’nin en büyük 3 fabrikası geldi. Benim oralar acayip yerler oldu Mert bey, benim o para etmeyen yerim depo oldu, fabrika oldu , dükkan oldu, daire oldu” diyeceksiniz.”

Ekonomist Mert Başaran, kentsel dönüşüme giren bölgelerdeki evlerin ilerleyen dönemlerde çok daha fazla değer kazanacağını belirtti. Yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunan Başaran, şu açıklamalarda bulundu:

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE! VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

"Gidin 30, 40, 50 yıllık binalardan ev alın. Paranız yetmiyorsa bile, 1. el ev almaya gidin, özellikle bir de site içerisindeyse ve hele bir de büyük site içerisindeyse, arsa payı büyükse mutlaka alın.

Şu anda bu evler ucuz çünkü kimse beğenmiyor. İçinde oturan olmasa da, kiracı bulamasanız da alın. Bu evler önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi şekilde dönüşecek. Şu anda her yer dönüşecek."

Başaran, kentsel dönüşüm sürecinin hızlanmasıyla birlikte eski binaların değerinin artacağını ve bu yatırımların büyük kazanç sağlayacağını vurguladı.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ