Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda 53 farklı branşta eğitim gören bin 185 kursiyerin 5 bin eser, 7. Karma Sergi, “Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" sergisinde buluştu. Dev sergi, bugün Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde görücüye çıtı. Yoğun ilginin olduğu serginin açılış konuşmasını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yaptı.

Sergide emeği geçen herkese teşekkür eden Çavuşoğlu, Denizlililere de çağrıda bulundu. Başkan Çavuşoğlu tüm Denizlililerden fahri müfettiş olmasını, bir belediye başkanı gibi hareket etmelerini istedi.

ÇİVRİL BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİSİ TOPLANDI ÇİVRİL BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİSİ TOPLANDI

Yapılan indirimlerin ardından aldığı tepkilerden bahseden Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Gelin İnsanların utanmanın ne demek olduğunu bildiği bir şehir yaratalım, gelin insanların arlı olduğu bir şehir yaratalım. Sokağıyla, çevresiyle, suyuyla sahip çıktığımız bir Denizli’yi beraber yaratalım. Suda indirim yaptık, diyorlar ki ‘Başkanı herkes gereksiz su kullanır’ bu da bir kültür. Zaten birinci kademeyi yaptık. İkinci kademeye geçerseniz indiriminiz yüzde 10’a düşecek. Sokaklarda cep otoparklarını kaldırdık. Ona da isyan ediyorlar. ‘Bedava olsun’ dedik, ‘hep aynı adam park eder’ diyorlar. Kimin park ettiğini bizim karışma şansımız yok. Emeklilere ikramiye verelim, yeni doğum yapanlara yardım edelim dedik. ‘herkese niye yapıyorsun’ dediler. Buradan bir kez daha altını kalın kalemle çiziyorum, yardımlar sosyoekonomik durumu kötü olanla iyi olanın arasındaki dengeyi bir nebze olsun azaltmak için yapılır. Yani burada Denizli Büyükşehir Belediyesinin amacı, sosyal yardımdır. Yani bu sosyal yardım, bende emekliyim, bana yapılırsa sosyal yardım olmaz. Onun için belli kıstaslarımız olacak. Sosyoekonomik olarak zor olan insanlarımızla dayanışacağız. Ayağına 10 bin liralık ayakkabı giyene tabi ki hizmet edeceğiz ama dayanışma gibi bir derdimiz yok, önceliğimiz ekonomik durumu kötü olan vatandaşlarımız” dedi.

Başkan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından kadınların sergisini gezdi, başarılar diledi.