Özgür Özel Denizlililere Seslendi! Özgür Özel Denizlililere Seslendi!

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Teşekkür ve veda konseptinde düzenlenen programa Şevik, Buldan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Tokdemir ile birlikte katıldı. Buldan’da gerçekleştirmiş olduğu görev süresince hayata geçirmiş olduğu projeler hakkında bilgi veren Mustafa Şevik, yerel seçimler için aday olmaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Buldan Belediye Baskani Mustafa Sevik Veda Etti

 "Benim En Prestijli Eserim Restorasyon"

Buldan Belediye Başkanı olduğu dönem boyunca gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Mustafa Şevik, “Eski atıl binamız vardı, orayı konservatuvar yaptık. İlçeler örneğinde tektir. Onun dışında küçük, rutin vaatlerimiz vardı, doğal gaz. Doğal gaz Buldan’a geldi, ana hat bağlanıyor. Arkasından, ikinci etapta TOKİ sözü vermiştik, onu gerçekleştirdik. Ve tabii ki benim en prestijli eserim restorasyon. Buldan’da 300’e yakın tarihi konaklarımız var. 11’e yakın konak, tarafımızca kamulaştırıldı, 7 tanesi restore edildi.” dedi.

Buldan Belediye Baskani Mustafa Sevik Veda Etti2

“Birçok Siyasi Partiden Teklif Aldım”

Tekrar aday olarak gösterilmemesini nasıl yorumladığı ve başka bir partiyle yola neden devam etmediği sorulan Mustafa Şevik, “2014’de, rahmetli eşimin bir sözüyle aday oldum. Ben aday olmadım bu dönem. Aslında, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı dahil olmak üzere birçok siyasi partiden teklif de aldım ama feragat ettim. Bunun sebebi de konjonktür. Yerel politika, olması gereken minvalde uygulanmıyor” açıklamasında bulundu.

Buldan Belediye Baskani Mustafa Sevik Veda Etti4

“Değmez Ki…”

Daha önce söylemiş olduğu “Bırakın aday olmayı, oy kullanmaya gitmem!” sözünden dolayı kendisine yöneltilen “Oy kullanacak mısınız?” sorusuna “O gün karar versem…” diyerek yanıt veren Mustafa Şevik, “Buldan’da kim kazanır?” sorusuna ise “Halk kazanır” cevabını verdi. "Türkiye’de siyaset Avrupai manada işlemiyor. Benim hissiyatım, ahlak yapım Türk ve Müslüman, kafa yapım Alman" diyen Şevik, "Neden aday olmadım? Güzel bir soru. Değer miydi? Değmez ki…” ifadelerinde bulundu.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya