Altın sahipleri için önemli karar: Kuyumcular ortak karar aldı Altın sahipleri için önemli karar: Kuyumcular ortak karar aldı

Buğday üreticileri hasada başlamasının ardından beklenen alım fiyatları dün akşam saatlerinde duyuruldu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ton başına makarnalık buğdayda 10 bin lira, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira fiyat açıkladı. 

Çiftçinin merakla beklediği buğday fiyatlarına ilişkin açıklama dün gece saatlerinde yayınlandı. Ekmeklik Buğday için ton başına 9 bin 250 TL ve makarnalık buğday için 10 bin TL fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını ton başına 7 bin 250 TL olarak belirledi. 

Buğday Tarlası Duvar Kağıdı 3D Duvar Kağıtları | 3 Boyutlu Duvar Kağıtları  | Türkiye

Hububatta destekleme primi ise buğday için ton başına bin 750 TL ve arpa için 750 TL olarak duyuruldu. Böylece, destekleme primi sonrası fiyatlar ekmeklik buğdayda 11 bin TL, makarnalık buğdayda 11 bin 750 TL ve arpada 8 bin TL'ye kadar çıkabilecek. 

“Ya Buğday Üreticisinden Utanıyorsunuz...” 

Konuyla ilgili Denizli Milletvekillileri açıklama yaptı. Denizli CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca karara çok sert tepki verdi. Karaca, “Saat: 21.30 gecenin bu saatinde buğday fiyatları açıklanıyor. Ya buğday üreticisinden utanıyorsunuz ya da üreticinin tepkisinden korkuyorsunuz. Neden mi? Mazotta artış %105 Gübrede artış % 36 Buğday fiyatındaki artış %12… Yazıklar olsun!” dedi.  

“Topraklarımız Boş Kalacaktır” 

Denizli CHP Milletvekili Şeref Arpacı da, “TMO, 2024 yılı hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteklerini açıkladı. Arpa 8,00 TL Ekmeklik Buğday 11,00 TL Makarnalık Buğday 11,75 TL Anlaşılan hükümet, çay üreticisinden sonra hububat eken çiftçiyi de ekemez hale getirecek! Bereketli topraklarımız çiftçi ekmeyince zamanla boş kalacaktır” ifadelerinde bulundu.  

“Fiyat Düşük Olunca Sosyal Medya Üzerinden Açıklandı” 

Konuyla ilgili bir açıklamada Denizli İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk’ten geldi. Öztürk, “Geçmiş yıllarda buğday ve arpa alım fiyatını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklarken, bu yıl fiyat düşük olunca sosyal medya üzerinden açıklandı. Hayırdır beyler Ülkemizde enflasyon resmî açıklamalarınızda bile %70’leri geçti, Buğdaya %12 ne demek oluyor? Tasarrufu çiftçimizin cebinden mi yapacaksınız. Tarım bir ülkenin, Buğday da Tarımın kalbidir” dedi. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli