Kültür Yolu Festivali, bu yıl ilk kez Şanlıurfa'yı da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, vatandaşların kültürel ve turistik alanlara erişimini artırmak için çeşitli festivaller ve etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Denizler Halkın’ projesinin de bu çalışmalara dahil olduğunu belirtti.

Turizm cenneti olarak anılan ülkemizden sadece yabancı turistler faydalanabiliyor. Ancak yerli turist olarak tatil yapmak isteyen vatandaşlar, bütçeleri yetmediği için tatil yüzü göremiyor.

Bu konuda çalışmalar başlatan hükümetten yeni hamleler gelmeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı. Kıyı şehirlerinde sahiller halka tamamen açılacak.

VATANDAŞ İÇİN SAYILARI ARTACAK

Ekonomik geliri düşük vatandaşların tatil imkanının neredeyse olmadığını bilen hükümetten yeni bir çalışma başlatıldığına dair açıklamalar geldi. Halk plajlarına yenilerinin ekleneceğini duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu an 15 adet halk plajının bulunduğunu, bunların sayılarının artacağını açıkladı.

Turizmde dünya listelerinin ilk sıralarına yükselen Türkiye, 2028 turizm hedeflerine yenilerini ekledi. Samsun ve Van illeri için Turizm Master Plan çalışmaları nihayete erdirildi. Bunun yanında Kapadokya bölgesi için planlanan çalışmalarda son aşamalara gelindi. Kahramanmaraş için ise planlamalar başlatıldı ve çalışmalar sürüyor.

Tüm bu çalışmalar doğrultusunda, Kültür Yolu Festivali rotasına bu yıl ilk kez Şanlıurfa dahil edildi. Bununla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Denizler Halkın’ projesinden bahsetmişti.

Bakan Özhaseki, “Hatay'dan başlayarak Artvin'e kadar sahil şeridinde bir tarama yaptırıyorum. Ne kadar kaçaklık varsa, işgal varsa, vatandaşın denize erişimini engelleyecek varsa temizliğe başlıyoruz. Orada halkın denize rahat ulaşımını engelleyen ne varsa yok edeceğiz. Orada bir birim kurarak halka açık hale getireceğiz” demişti ve yeni çalışmalar için sinyalini vermişti.

Bakan Ersoy, Özhaseki’nin bu ifadelerine ek olarak 15 halk plajının sayısının artırılacağını da vurguladı.

Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak? Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak?

BU HİZMETLER DE DAHİL OLACAK

Bakan Ersoy, halk plajlarında ücretsiz sahil kullanımının yanı sıra duş alma ve soyunma kabinlerinin de ücretsiz olacağını ve sayılarının artırılacağını vurguladı. Öte yandan halk plajlarında ve tatil bölgelerine oranla yeme içme fiyatlarının oldukça makul düzeyde tutulacağını da açıkladı.

Yeni halk plajlarının açılması üzerine açıklamalarını sürdüren Bakan Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ile istişare içerisinde olduklarını da vurguladı. Bakan Ersoy, “Zaten hazine arazileri Millî Emlak üzerinden tahsis yapılabildiği için Çevre ve Şehircilik Bakanımızla da konuştuk. Kendisi de bana, ‘Siz neyi talep ederseniz, biz hızlı bir şekilde bakanlığın kullanımına vereceğiz’ dedi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ