18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

Seferihisar'da tespit edilen şap hastalığı nedeniyle, bölgedeki kurbanlık satışları durduruldu. Yetkililer, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 10 kilometrelik bir alanda karantina uygulaması başlattı. Urla'nın belirli mahallelerinde de hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Tarım ve Orman Müdürlüğü, alınan tedbirlerin hastalığın kontrol altına alınması için gerekli olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: Seferihisar ilçesi Turgutlu Mahallesi'nde bulunan bir damda bulunan büyükbaşlarda şap hastalığı tespit edildiği ve bu kapsamda 10 kilometreyi kapsayan alanda kalan Urla'da önceden belirlenen garaj arkasındaki kurban satış yerinde satış yapılmayacağı belirtildi.

Urla'nın Bademler, Hacı İsa, Altıntaş, Kuşçular, Ovacık, Sıra, Yenikent, Naipli, Camiatik, Yenice, Yelaltı, Yaka ve Rüstem mahalleleri de gözetim bölgesine alındı.

ŞAP HASTALIĞI 

Çift tırnaklı hayvanların çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın hayvanlar arasında bulaşma oranı çok yüksektir.

Şap hastalığı tespit edilen bölge 10 km çevresine kadar karantina altına alınır. Bu bölgedeki hayvanların giriş ve çıkışları yasaklanır, hastalıklı hayvanlar itlaf edilir ve bölgede dezenfeksiyon çalışmaları yapılır.

Kaynak: HABER MERKEZİ