Son günlerde altın rekorunu kırdı. Vatandaş altının yükselişi sebebiyle altına yoğun talep gösteriyor. Yaşanan bu olaylar neticesinde darphanede basılan altınlar talebe yetişemiyor iddiası ortaya atıldı.

Altın Haber Genç Çivril Gazetesi 4

“Bu İlgiyi Karşılayacak Altın Basımı Yok”

Piyasada altın azaldığını söyleyen Denizli kuyumcu esnafı, “Darphane altın talebine yetişemiyor. Yaşanan son yükselişten sonra özellikle gram ve çeyrek altına yoğun ilgi var. Bilezik, çeyrek, gram, tam fark etmeksizin tüm altın türlerine yoğun ilgi var. Vatandaş yükselişten sonra bütçesine göre altın yatırımı yapıyor. Bu ilgiyi karşılayacak altın basımı yok. Bu yüzden piyasada altın azaldı diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Altın Haber Genç Çivril Gazetesi

“Sonuçta Altın Dolara Bağlı Bir Şeydir”

Aydem’den 0 Faiz İle Çiftçiye Destek Aydem’den 0 Faiz İle Çiftçiye Destek

Altının yükselişinin tahmin edilemeyeceğini belirten Denizli kuyumcu esnafı, “Altın daha da yükselir mi belli değil. Bana sorarsanız yükselebilir. Şu an panik alışları çok yoğun durumda. Vatandaş durmadan altın alıyor. Biz bazı müşterilerimizi uyarıyoruz. Çok fazla almayın bu işe belli olmaz. Kimse yükselişi düşüşü yüzde yüz bilemez. Sonuçta altın dolara bağlı bir şeydir. Dolar değişirse altında da değişir” dedi.

Altın Haber Genç Çivril Gazetesi 2

Editör: Durmuş Özke