Beydilli Mahallesi’nde bulunan lavanta bahçesinin kapısında kilit olmamasına İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkan Vekili Koray Eren, tepki gösterdi.
Lavanta bahçesinin başıboş bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken Koray Eren; “Lavanta bahçesine bir tane eleman olsa maliyeti var. Bunu Çivril Belediyesi yapmıyor. Ona anlayış gösteriyoruz ama bugüne kadar yapılan işler diğer belediyelerin taklidide olmuş olsa da yapılmış olan yapılmıştır. Lavanta bahçesi Çivril’imiz için güze bir çalışma. Ama görüyoruz ki bir şeyi faaliyete geçirmek önemli değil. Önemli olan kontrolü sağlamak ve korumak. Ancak başıboş bırakmak demek değil. Orası daha turizme açılmadı. Lavanta bahçesinin kapısının kilitlenmesi gerekiyor. Çivril Belediyesi lavanta bahçesini koruma altına alması gerek. Gittiğimizde gördük ki bazı sıralardan lavantalar köklenmiş. Muhtar beyde bu şekilde beyan etti. Oraya bir nostalji amaçlı at arabası koyulmuş ama yarın bir gün o at arabası kapı kilitli olmadığı için kaybolabilir ”dedi.
“DAHA HIZLI BÜYÜYEN AĞAÇLAR TERCİH EDİLMELİ”
Lavanta bahçesinin çevresine farklı türden ağaç dikilebileceğini söyleyen Eren; “ Lavanta bahçesinin etrafına çam ağaçları dikilmiş. Çam ağacı yaz kış yeşil olan bir ağaç fakat çok geç büyüyor. En azından daha çabuk büyüyebilen çınar, kestane, ıhlamur gibi ağaçlar dikilebilir. O çam ağaçlarının büyüdüğünü bizim torunlarımız görür. Lavanta bahçesini bir an önce faaliyete geçirebilmek için daha hızlı büyüyebilen ağaçların tercih edilmesi öngörülmeliydi ”ifadelerini kullandı.
“EMEĞİNDE KARŞILIĞINI ÇİVRİL HALKI OLARAK KORUMAMIZ GEREKİYOR”
Lavanta bahçesinin düzeninin çok önemli olduğunun altını çizen Koray Eren şunları kaydetti: Lavanta bahçesinin görselini bir düzen birde intizam teşkil ediyor. Diğer lavanta bahçelerindeki görseller bir sırada intizam edilmiş ve düzenlenmiştir. Bu düzeni bozarsak lavanta bahçemizin de görselliğini kaybetmiş oluruz. O yüzden canı isteyen 10 TL bırakıp lavanta koparırsa olmaz. Alanların da kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama oradaki görseli düzeni düşünmeleri gerekiyor. Bir emek sarf edilmiş emeğinde karşılığını Çivril halkı olarak korumamız gerekiyor”dedi.