Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk el sanatlarıyla uğraşan kadınların desteklenmesi, aile bütçelerine katkı sağlanması ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılması amacıyla düzenleniyor. El emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek aile ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadın girişimciler Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yerlerini aldılar. 3 Haziran’da açılışı yapılan etkinliğe protokolden ve vatandaşlardan yoğun ilgi vardı.

“Kadınlarımız Bizim Başçımız Her Zaman Onlara Destek Olacağız”

Birçok el emeği göz nuru ürünün Denizlililerle buluşacağı festival 3 gün boyunca sürecek. Birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan etkinliğe Bereketler Mahalle Muhtarı Cemal Mıkıroğlu’da katıldı. Mıkıroğlu Bereketler Mahallesi’nde açılan dikiş kursundaki kursiyerleri ziyaret ederek mahalle sakinlerini yalnız bırakmadı. Dikiş kursunun öğretmeni Hatice Bıçakçı’nın standını dolaşan Muhtar Mıkıroğlu öncelikle mahallesindeki sonrada kurslara emek veren bütün kadınlarla gurur duyduğunu belirterek : “  kadınlarımız ürettiği ürünlerle hem kendilerine, hem ailelerine, hem de Denizli’mize katkı sağlıyorlar. Kadınlarımız, annelerimiz bizlerin baş tacı o yüzden Bereketler Mahallesi olarak tabi ki de Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle her zaman kadınlarımızın yanında olacağız, onlara attıkları her adımda destek olmaya devam edeceğiz. ”dedi.

Bereketler Araya Tılacak Fotoo

Dolu Dolu Bir Festival 3 Gün Boyunca Denizli’lileri Bekliyor

Türk el sanatları, ev tekstili ve hazır giyime kadar çok farklı el emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarım, dikiş, örücülük, geleneksel giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği, çömlekçilik, dericilik, dokumacılık, gümüşçülük, geri dönüşümden yapılmış süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış, iğne oyası gibi geleneksel Türk el sanatlarından örnekler yer alacak.3 gün boyunca sergilenecek olan ürünler vatandaşların beğenisine sunuluyor. Bereketler Mahallesi’ndeki kadınların diktiği ürünler de festivalde göz dolduran parçalar arasında yer alıyor.  

BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR