PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşım kartlarınında yeni bir döneme geçiş yapılacağını açıklamalarda bulundu.

81 İlde Birden Kullanılacak

Toplu taşıma sistemine getirilecek yeni düzenlemenin,  bu yıl sonuna kadar ülke genelinin yüzde 50'sine erişmesi tahmin ediliyor. Hakan Gülten, gelecek yıl 81 ilin tamamında bu yeni sistemin hayata geçirileceğini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Ulaşımda yeni bir düzenleme olan Türkiye Kart Projesi, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarındaki ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilerek kullanıma sunuldu. Pilot düzenleme yapılan sistemin kısa süre içerisinde büyümesi ve olumlu sonuçlar vermesi hedefleniyor.
Yeni Sistem Tüm Şehirlere Entegre Olacak
Uygulama, şehir dışına çıkan vatandaşların gittikleri şehirde de kendi ulaşım kartlarını kullanabilmelerine imkan tanıyacak. Yeni süreçte tüm ulaşım kartları birbiriyle entegre şekilde tek kart üzerinden çalışacak.

Yeni uygulamaya geçilmesinin nedeni vatandaşların başka şehirlere gittiklerinde yaşadıkları problemleri en aza indirebilmek. Türkiye Kart, farklı şehirlerin toplu ulaşım kartlarıyla entegre olarak çalışacak.

Kullanılan Kartlar  İptal Mi Olacak?

Belediyelerle entegrasyon sürecinde çalışılacağının altını çizen Gülten, bu yıl içerisinde uygulamanın yaygınlaşacağını hedeflediklerini ifade etti.
Türkiye Kart özelliğini kredi kartlarına da verilebileceğini söyleyen Gülten, tüm dünyada eşi benzeri bulunmayan bir teknoloji olduğunu belirtti. Öte yandan Türkiye Kart'ı kullanarak karekod ve cep telefonuyla ödeme işlemleri de yapılabilecek.
Aktif olarak kullanılan kartların yerine kullanılacak olan Türkiye Kart'ın zaman içerisinde yaygınlaşması  ve ilerleyen dönemde  mevcut kartların yerini alması bekleniyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ