Dijital pazarlama ve online görünürlüğün turizm gelirlerini artırmada önemli olduğunu belirten Berkun Meral, tatilde masraftan kaçınmayan tüketicilere ulaşmanın bu yöntemle mümkün olduğunu ifade etti. Masa başı çalışanlar için tatilin önemli bir kaçış noktası olduğunu belirten Meral, dijital pazarlama ile bu kitleye ulaşmanın turizm gelirlerine olumlu etkisi olduğunu vurguladı.

Seyahat firması Virtuoso tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2019 yılına kıyasla ortalama otelde bir gece konaklama ücretleri yüzde 70 oranında arttı. Temmuz ayında yapılan rezervasyonlarda bu artış yüzde 85'e kadar çıkabiliyor.


Turizm odaklı premium ajans IQUEEM'in Kurucusu Berkun Meral, küresel enflasyonun yaz tatili planlarını da etkilediğini belirterek, "Türkiye, Avrupa'daki fiyat artışlarının yüzde 70'e ulaştığı bu dönemde, euro veya dolar harcayan ve yaşam maliyetlerinin daha düşük olduğu ülkelerde tatil yapmak isteyen turistler için ideal bir destinasyon haline geliyor" dedi.

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin turizm bölgelerinde de hareketlilik sinyalleri gözlemlenmeye başlandı. Küresel enflasyon, dünya genelinde farklı ülkelere seyahat etmek isteyen turistlerin tatil planlarını ve tercihlerini etkiliyor.

18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

60600.jpgKüresel çapta 27 bin katılımcıyla gerçekleştirilen Seyahat Beklentileri 2024 araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 52'si daha ucuz ülkelerde tatil yapmayı tercih ediyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Berkun Meral, "2024'ün en önemli gündem maddelerinden biri olan yaşam maliyeti artışları, daha ucuz ülkeleri ve uygun fiyatlarla kaliteli deneyimler sunan tesisleri öne çıkarıyor. Bu fırsatları değerlendirmek isteyen turizmciler için önemli olanaklar mevcut" ifadelerini kullandı.


Yaşam maliyetlerinin 5 kişiden 3'ünün seyahat planlarını kısıtladığı araştırmada, katılımcıların yüzde 62'si artan yaşam maliyetlerinin seyahat planlamalarını etkilediğini belirtti. Enflasyonun 2023 ve 2024'te küresel bir sorun olduğunu vurgulayan Berkun Meral, "Enflasyon, son tüketicinin geleceği planlarken daha temkinli olmasına ve keyfi harcamalarından ödün vermesine neden oldu. Buna rağmen, yaz tatilleri özellikle masa başı çalışanlar için önemli bir kaçış noktası olmaya devam ediyor. Doğru iletişim kanalı kullanıldığında, tatilde masraftan kaçınmayan tüketicilere ulaşmak ve yaşam maliyetlerinin turizm gelirlerine etkisini minimize etmek mümkün. Bu etkileşimi kurmanın yolu ise online görünürlükten ve dijital pazarlamadan geçiyor" dedi.


Avrupa'daki lüks otellerin 2019'a kıyasla yüzde 70 daha pahalı olduğunu belirten Berkun Meral, "Virtuoso'ya göre Avrupa'daki lüks otel fiyatları bu yıl zirveye ulaştı. Temmuz ayında bu artış yüzde 85'e kadar çıkabiliyor. Buna rağmen, dünya genelinde lüks seyahate önem veren ve seyahat deneyiminden ödün vermeyen bir kitle var. Türkiye, euro veya dolar harcayan ve tatil tercihini yaşam maliyetlerinin düşük olduğu ülkelerden yana kullanan turistler için ideal destinasyonlardan biri haline geliyor. IQUEEM olarak, Türkiye'nin en büyük ve küresel çapta tanınan otellerinin dijital pazarlama süreçlerine 15 yıldır katkıda bulunuyor ve premium deneyimleri dijitalde de yansıtarak bu süreçte önemli bir rol oynuyoruz" ifadelerini kullandı.

Maliyetlerin tatil planlarında bütçe kesintilerini beraberinde getirmesine rağmen, 2 kişiden biri konaklama veya seyahat deneyimlerini iyileştiren teklifleri reddetmiyor. IQUEEM'in Kurucusu Berkun Meral, "Bu trend, doğru teklifler ve deneyimlerle kullanıcıya ulaşıldığında satışa dönüşme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Kaliteli hizmet ve gerçek premium deneyimler, turistlerin tatil tercihlerini ve destinasyon seçimlerini etkileyen başlıca unsurlar arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ