Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan nakli yapan araçlara yönelik denetim ve kontroller arttırıldı.

Tarım ve Orman ilçe müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban sevklerine ilişkin yol denetimlerini artırdı. İlçenin Gürpınar ve Işıklı girişlerinde kurulan kontrol noktalarında hayvan pazarına hayvan nakli yapan araçlar durdurularak evrakları kontrol ediliyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala Çivril hayvan pazarında satışlar haraketlilik kazanırken, İlçe Tarım ve orman müdürlüğü ekipleri ilçeye giriş yapan hayvanların küpe ve evrak kontrollerini yapıyor. Jandarma ekiplerinin de destek verdiği denetimlerin bayrama kadar arttırılarak devam edeceği belirtilirken denetim ve kontrol ekiplerince, hayvanların küpelerinin, sevklerde bulunması gereken aşılarının, iller arası kurban sevklerinde veteriner sağlık raporunun, büyükbaş hayvanların pasaportlarının (kimlik belgesi), küçükbaş hayvanların nakil belgesinin (ırkı, cinsiyeti, yaşı) ve nakilde hayvan refahı kapsamında belgelerin olup olmadığı kontrol ediliyor.

Adalet Bakanlığı Açıkladı! Denizli’ye 3 Atama Adalet Bakanlığı Açıkladı! Denizli’ye 3 Atama

Kontrol ve denetimler sürerken, vatandaşlar da Bakanlığın mobil uygulaması “TarımCebimde” üzerinden küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Editör: Haber Merkezi