AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, ilçe binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Durmaz, Merkezefendi Belediyesi’nin 2022 yılına ait geçtiğimiz Kasım ayında yayımlanan Sayıştay Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

35 sayfalık Sayıştay Raporu’nun 17 sayfasında Merkezefendi Belediyesi’nin yapmış olduğunu usulsüzlükler ve kanun ayrılıklarının yer aldığını söyleyen Başkan Durmaz, “Merkezefendi Belediyesi’nin bu raporu maalesef ki Merkezefendi Belediyesi’ndeki iş bilmezliği, usule aykırılıkları ve yolsuzlukları ortaya çıkarmıştır” dedi.

‘SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR’ İDDİASI!

Başkan Durmaz bu raporda, Merkezefendi Belediyesi’nin Halk Ekmek büfelerinde çalışan personelin istihdamının yönetmeliğe aykırı ve sigortasız çalıştığını söyledi.

Durmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Denizli Zümrüt Mahallesi Sakinlerinden Şikayet Var! Denizli Zümrüt Mahallesi Sakinlerinden Şikayet Var!

“Bütçe İçi İşletme dâhilinde işletilen ekmek büfelerinde sürekli biçimde çalıştırılan personelin, mevzuatta öngörülen istihdam yöntemlerinin aksine günlük gider pusulası düzenlenmek suretiyle istihdam edildiği görülmüştür.

Yapılan incelemede; Bütçe İçi İşletmenin iş faaliyeti kapsamında bulunan ekmek satış büfelerinde çalıştırılan 14 adet personelin; yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine aykırı olarak, çalıştırıldıkları her gün için düzenlenen gider pusulalarıyla sabit bir bedel ödenmek suretiyle, 30 günü aşan sürelerle ve Sosyal Güvenlik Kurumuna bunlar ile ilgili herhangi bildirimde bulunulmaksızın, sigortasız bir şekilde çalıştırıldıkları tespit edilmiştir”.

Editör: Haber Merkezi