Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler, sezon içindeki oyuncu trafiğini başarıyla yönettiklerini ancak hem kendilerinin, hem koç Zafer Aktaş ve ekibinin çok yorulduğunu belirtip, “3-4 süre alan Türk oyuncuyu kadromuzda bulundurursak, hepimiz rahat ederiz.” dedi.

İki sezondur birçok yabancı oyuncunun ayrıldığını, yerlerine yenilerinin alındığını hatırlatan Deveciler şöyle konuştu:
“Gidenlerin yerini doldurduk ama hepimiz ve başta staff, perişan olduk. Bu sürdürülebilir bir yöntem değil. Bu nedenle yeni kadromuzu kurarken, bütçeyi de artırarak oynayan 3-4 yerli oyuncu almayı planlıyoruz. Bunu başardığımızda ayrılan yabancılar olsa bile fazla etkilenmeyiz. Oyuncu trafiği bizi çok yordu. Artık yerlilerin etkisini artırarak bacak bacak üstüne atıp maç seyretmek istiyoruz. Dünyada bizde oynayabilecek çok fazla yabancı oyuncu var. Önemli olan yerli oyuncu konusunu sağlıklı şekilde çözümlemek.”dedi

Baskan Deveciler Gidenlerin Yeri Doldu Ama Perisan Olduk1

Deveciler, koç Zafer Aktaş’ın sözleşmesinin devam ettiğini, kendisi ile devam etmek istediklerini ifade ederken, “Değişen ekonomik koşullara göre rakamını da revize ederiz. Birbirimize alıştık ve güvendik. Ancak yeni kadroyu kurarken, onu da rahat ettirecek olanakları sağlayıp sezon içinde çok fazla yorulmasını önlememiz lazım.” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanlık Yarışında Şok Gelişme, Acun Ilıcalı Tarafını Seçti Fenerbahçe Başkanlık Yarışında Şok Gelişme, Acun Ilıcalı Tarafını Seçti

Başkan Veli Deveciler, önümüzdeki sezondan itibaren altyapı konusuna da daha fazla eğileceklerini söyledi, “Belediyelerimizin salon projeleri var. Kızlar altyapısında başarılıyız, şimdi sıra erkek altyapısına geldi. Denizli dışından takımlarla anlaşmak yerine, kendi altyapımızı inşa etmeye başlayacağız.” dedi.

Editör: Tolga Çetin