5-6 Kasım’da 13 ülkeden 1159 bisikletçinin katılımıyla gerçekleşen Gran Fondo Çeşme Bisiklet yarışlarında Çivrilli bisikletçi İzzet Tekin, Paralimpik kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Dört kıtada yirmi yarışı kapsayan Gran Fondo World Tour takvimine dahil edilen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Çeşme yarışında hepimizi gururlandıran bu sevinci sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz.

Yarışta 62 km’lik Velotürk Toyata Hybrid Parkurunu ikincilikle tamamlayan Akidak kulübü üyesi 26 yaşındaki İzzet Tekin arkadaşımızın hikayesi ve başarısı hepimizin içini ısıtıyor.

Yaşama ve bir spora tutkuyla bağlı olunca engellere rağmen neler başarılabileceğini gösteriyor.

2020 yılının mart ayında eski bir bisikletiyle günde 15 kilometre bisiklet sürerek başladığı bisiklet keyfi, yeni bir yol bisikletiyle haftada 400 km’lik sürüşlere, ardından da yarışlar için özel aldığı bisikletiyle Türkiye ikinciliğine taşıyan arkadaşımızın başarısı hepimizi gururlandırıyor.

Doğuştan gelen engellerin hayatını olumsuz etkilemesine izin vermeyerek halihazırda bir kamu kuruluşunda çalışan arkadaşımızın bisiklet sürüşleri konusunda da ailesinden, arkadaşlarından ve bisiklet sporu tutkunlarından gördüğü desteğin de kendisini motive ettiği bir gerçek. Yarıştan sonra kısa bir sohbetimizde de sevinçli bir şekilde kendisine destek veren herkese teşekkür ediyor.

Izzet, çevresindeki herkese bu zorlu sporun nasıl keyifle yapılabildiğini gösteriyor ve çevresindekileri de özendiriyor.

Bütün engeller yetmezmiş gibi, kilitli pedal bisiklet kullanmayı, yani bisiklete kilitlenen bir ayakkabıyla bisiklet kullanmayı, yalnızca düz asfalt yollarda değil engebeli arazi parkurlarında da bisiklet sürmeyi seviyor.

Onun azmi ve sevgisiyle kazanamayacağı bir madalya yoktur diye düşünüyorum. Onunla beraber sürmek isteyen pek çok kişiye rehberlik edeceğine ve umut olacağına inanıyorum.

Hafta sonları Akidak bünyesinde ilçemiz genelinde düzenlenen sürüşlerde ve Bisiklet Festivallerinde onun azmine yakından şahit olan birisi olarak, İzzet arkadaşımızın bu başarısı öyle büyük bir anlam ifade ediyor ki…

Tam da Çivril’de bisiklet yolları yapılmalı ve insanlarımız trafikte güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilmeli derken, neden bisiklet yolları yapılmalı sorusuna en güzel cevap oluyor…

Bisiklet sporu için, hayatı için verdiği gayretin ilçemizde de karşılığının olmasını ve başarılarının herkes tarafından desteklenmesini gönülden diliyorum.

Kendisini ülkemizde bisiklet sporuyla ilgilenen herkesin de yakından tanımasını dilerim.

Esen kalınız.