SSK emeklileri 6 Şubat, Bağ-Kur emeklileri ise 7 Şubat'ta yüksek orandaki zamdan faydalanacak.

Emekliye Destek Müjdesi! Çalışmalar Hızlandırıldı Emekliye Destek Müjdesi! Çalışmalar Hızlandırıldı

Bakan Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ödeme dönemi itibarıyla yüzde 49,25'lik zam oranını açıkladı. Bu önemli gelişmenin, emeklilerin maaşlarında olumlu bir artış anlamına geldiği belirtildi.

Emekli maaşlarındaki 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, en düşük emekli aylığı da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Uzmanlara göre, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu gelişme, emeklilerin ekonomik durumuna olumlu bir etki sağlayacak.

Bakan Işıkhan Duyurdu

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullanarak emeklilere yönelik yapılan zam ve ek ödemelerin başlangıç tarihlerini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi