Hava harekatının ardından pilotlara hitap eden Bakan Güler, "Evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam" şeklinde konuştu. Ayrıca, son düzenlenen operasyonlarda 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini de belirtti.

Denizli Ağası'nın Kızı Ümmü, Bekilli'de Boşluğa Düştü! Denizli Ağası'nın Kızı Ümmü, Bekilli'de Boşluğa Düştü!

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden koordine ettiği Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatları sonrasında pilotlara hitap etti.

"Üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar."

Bakan Güler, "Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu, 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum. Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." ifadeleri kullandı.

Editör: Haber Merkezi