Dün akşam, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gidenler şaşırdı: BİM bu ürünlerde yüzde 50 indirim yaptı Gidenler şaşırdı: BİM bu ürünlerde yüzde 50 indirim yaptı

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesiyle ilgili verdiği sözleri hatırlatıldığında, "Orta vadeli planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek, ancak bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız" şeklinde konuştu.

Bağ-Kur düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, emeklilik hakkı 5 yıl önce ortaya çıkacak. Bakan Işıkhan ayrıca ev kadınlarının emekliliği için yapılacak prim desteğiyle ilgili olarak, "Ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili takvim nasıl işler?" sorusuna, "Gündemimizde var, orta vadede. Madde madde ele alacağız inşallah" yanıtını verdi.

Bakan Işıkhan; "Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi