Meclis toplantısında Pazartesi günü başlayan tartışmalar ikinci toplantıda da devam etti.

Tabela konusunda sorumluluğu olanlar hakkında gereken yapılmalı diyen CHP Grup Başkan vekili Semih Dere “binaya tabelayı asanlar hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz” dedi.

Çivril Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı yapılan ikinci birleşim ile sona erdi. Komisyonlarda görüşülen gündem maddelerinin oylandığı meclis toplantısında Diyanet Gençlik Merkezi olarak İlçe müftülüğüne tahsis edilmesi düşünülen bina ile ilgili tartışmalar meclise damga vurdu.

Meclis toplantısında komisyon kararlarına karşı söz alan muhalefet üyeleri Elma Tarım ve Kültür festivalinde uygulanacak fiyat tarifesinin yüksek olduğunu belirterek yerel esnafın festivalinde desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yaptığınız Devleti Yok Saymaktır

Ağustos ayı meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesi devam ederken söz alan CHP Grup Başkanvekili Semih Dere Çivril Belediyesi tarafından İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi planlanan yer ile ilgili başkan Niyazi Vural’ı eleştirdi. Semih Dere yaptığı konuşmada yapılan uygulamanın suç olduğunu belirterek “sayın başkan yaptığınız kesinlikle basit bir usul hatası değildir kanuna alenen karşı gelmektir, suçtur, çünkü meclis karar olmadan encümen kararı olmadan babanızın malıymış gibi belediyeye ait bir yeri hangi kurum olursa olsun veremezsiniz. Kanun size böyle bir hak böyle bir yetki vermemiştir. Kendinizde bu hakkı nerden gördüğünüzü de anlamış değilim. Meclis kararı olmadan, encümen kararı olmadan buraya tabela asılması Çivril Meclisini yok saymaktır, Çivril halkını yok saymaktır, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kanunlarını yok saymaktır. Bu basit bir usul hatası değildir, dolayısıyla belediye içerisinde konuyla ilgili bir soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Sebep olanlar kimse onlarla ilgili soruşturma başlatılmalı ki bir daha böyle bir şeyle belediyemiz ve Çivril’imiz karşı karşıya gelmemek için tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

Konu Şimdilik Gündemden Çıktı

Sosyal Medya Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Alkol Kararını Konuşuyor Sosyal Medya Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Alkol Kararını Konuşuyor

Semih Dere’nin konuşmasına cevap veren Başkan Niyazi Vural konunun gündemden çıktığını belirterek “komisyonumuz gerekli görüşmeleri yaptı ve konu şimdilik meclis gündemimizden çıktı. Soruşturma ile ilgili olarak da konuyla ilgili olarak da yapılması gereken bir şey varsa ilgili kurullar gerekeni yapacaktır. Bu konuda da içiniz rahat olsun” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine devam edilirken gündem maddeleri komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi