Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek! Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek!

Resmi Gazete’de yer alan son karar, sürücüler için motosiklet kullanımında önemli bir değişiklik getiriyor. Artık, B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Ancak, daha büyük motorlarda kullanım için A sınıfı motor ehliyeti gerekecek.
Yeni yönetmelik, sürücülerin B sınıfı sürücü belgesine sahip olmanın yanı sıra, en az 2 yıllık sürücü deneyimine sahip olmalarını, gerekli sağlık şartlarını taşımalarını ve sürücü belgelerinin daha önce geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmasını arıyor. Ayrıca, sürücülerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı alarak ve bu sertifikayı sürücü belgesi sistemine kaydederek belirli bir eğitimden geçmeleri gerekecek.
Yönetmelik, sürücü belgesi üzerine özel bir kod yazılmasını gerektirmiyor, ancak isteyen sürücüler, sertifikalarını sürücü belgelerine ekletebilirler. Bu düzenleme, sürücülere daha fazla özgürlük sağlayacak ve motosiklet kullanımını daha erişilebilir hale getirecek.
Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren geçerli olacağı da belirtiliyor. Bu kararın, B sınıfı ehliyet sahiplerine, özellikle motosiklet kullanımıyla ilgilenen gençlere, daha fazla seçenek sunması ve motosiklet kullanımının daha yaygın hale gelmesini sağlayabilir.

Editör: Haber Merkezi