Denizli'de Kargolar Alev Alev Yandı! Denizli'de Kargolar Alev Alev Yandı!

Denizli Otizm Derneği ve İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği iş birliğiyle 'Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz' projesi hazırlandı. Hazırlanan projenin ilk ayağı Denizli oldu. Proje kapsamında Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısının ardından Denizli Barosu Yönetimi ve Engelliler Komisyonu’na ziyaret düzenlendi. Aydın, Afyon, Manisa, İzmir, Antalya, Balıkesir otizm dernekleri ve baro temsilcilerinin katılımı ile ilk bölgesel toplantı da gerçekleştirilmiş oldu.

Proje, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) ve Hollanda Helsinki Komitesi (NHC) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz" projesinin bir alt hibesi olarak 21-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Toplantıda İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Av. Sedef Erken, savunma stratejileri, yasal haklar, ayrımcılık ve hak savunuculuğunu içeren bir sunum gerçekleştirdi. Hukuki sorunlar, otizm derneklerinin ve otistik bireylerin savunuculuk kapasitelerini artırma, çatı örgütlerle ilişkiler ve Baro Engelli Hakları Komisyonları ile işbirliklerini geliştirme konularında bilgilendirme ve değerlendirme yapıldı. Ayrımcılığa karşı mücadelede öncelikli alanlar ve kurumlar belirlenerek çalışma planları oluşturuldu.

Proje kapsamında düzenlenecek ikinci yüz yüze toplantı, çevre illerin katılımıyla Adana'da gerçekleştirilecek.

Katılımcılar:

Antalya Otistik Bireyler Derneği
Aydın Barosu Engelli Hakları Komisyonu
Aydın Otizm Derneği
Afyon Otizm Derneği
Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği
Denizli Otizm Derneği
Denizli Barosu Engelli Hakları Komisyonu
Gökyüzü Çocukları Derneği (Manisa-Akhisar)
İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği
Kedi Otizm Derneği (İzmir)
Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (Balıkesir)

Editör: Haber Merkezi