Bankaların aldığı karar doğrultusunda, bayram sonrasında Türkiye'deki ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotların çekilemeyecek. Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine bankaların ATM’lere artık 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştirdiğini vurgulamıştı.

Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları bankacılık sektöründe değişikliklere gidilmesine sebep oldu.  ATM'lerden çekilebilecek banknotların değeri yeniden yapılandırıldı. 500 ve 1000 TL'lik yeni banknot çıkacağı haberleri yalanlanırken, değeri 6 dolara kadar düşen 200 liralık banknotlar için bankalar yeni bir uygulama başlattı.

Akaryakıtta Tek Fiyat Dönemi Başlıyor Akaryakıtta Tek Fiyat Dönemi Başlıyor

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarında, ATM'lere 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine artık 50, 100 ve 200 TL’lik banknotları yerleştirilidiğini belirtti.
Merkez Bankası son dönemde bastığı her 5 banknottan 4 tanesinin 200 TL'lik banknot olarak bastığı belirtildi. Bu durum, bankaların ATM'lerde küçük banknotlara yer vermemesine neden oldu.

Birçok banka şu anda, ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 liralık banknotların kullanımını durdurdu. .Bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde 10 VE 20 TL'lik banknotların çekilemeyeceği düşünülüyor.

Editör: Tolga Çetin