Konuya ilişkin Merkez Bankası hükümete açık mektup gönderdi. TCMB, 2023 enflasyon hedefinden sapıldığı için  geçtiğimiz günlerde yasa gereği hükümete açık mektup göndermişti. Enflasyon hedefine ulaşabilmek adına izlenecek adımlara da değinilen açık mektupta asgari ücrete hakkında da bilgi paylaşıldı.

Liste paylaşıldı: İşte satılan en ucuz ikinci el araç modelleri Liste paylaşıldı: İşte satılan en ucuz ikinci el araç modelleri

Temmuzda Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Asgari ücret 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Memur ve memur emeklileri enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alıyor. Bu nedenle toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklilileri temmuz ayında 2. bir zam alacak. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar da temmuz ayında ara zam alıp alamayacağını merak ediyor.

Asgari Ücrete Ara Zam Geliyor Mu?

Asgari ücrete ara zam talebi Merkez Bankası'nın, 2023 yılı enflasyon hedefi tutmadığı için kanun gereği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderdiği mektupta yer buldu. Metinde asgari ücrete ilişkin ikinci bir zammın yapılmasına gerek görülmedi. Böylece Temmuz 2024'te asgari ücret artışı olmayacağı netlik kazandı.
Merkez Bankası'nın metnind "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, yönetilen/yönlendirilen fiyatlar ile ücret ve vergi ayarlamalarında OVP'de sunulan enflasyon tahminlerinin gözetilmesi ve para politikasındaki sıkı duruşun ihtiyatlı maliye politikası ile desteklenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" ifadelerine yer veridi.

Editör: Haber Merkezi