LAVANTA İLE GÖZLER AŞURE İLE DAMAKLAR ŞENLENECEK LAVANTA İLE GÖZLER AŞURE İLE DAMAKLAR ŞENLENECEK

Uzmanlar hava sıcaklıklarının artmasıyla araç sahiplerine uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Aracını açık alana özellikle güneş altına park eden vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Açık Alanda Park Ediyorsanız, Aracınızda Bunu Asla Unutmayın!

Sıcaklığın arttığı şehirlerde açık alana park edilen araçlar büyük tehdit altında, özellikle de öğle saatlerinde direkt güneş ışığına maruz kalan arabalarda sıcaklık büyük bir hızla artarken bu da büyük bir risk doğuruyor. Arabaların torpido gözünde bırakılan çakmak, dedorant gibi kimyasal ve patlayıcı maddeler aracın iç sıcaklığının artmasıyla bomba etkisiyle patlayabiliyor. 

İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle artan araç yangınlarına dikkat çekerek, "Kayseri İtfaiye Daire Başkanlığı, geçen yıl itibariyle 309 araç yangınına müdahale etti. Bu yılın ilk 7 ayında ise 200'e yakın olaya müdahale ettiğini görüyoruz. Bu sayının gittikçe artacağı ve 400'lere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Araç yangınlarındaki en önemli unsurlarda, araç içinde unutulan çakmak, deodorant, parfüm, çakmak gazı ve buna benzer şeyler yer alıyor. İklim değişikliğine bağlı olarak yaşadığımız hava sıcaklıkları bu tür unutulan eşyaların basınç altında genleşmesiyle, beraberinde patlamayı meydana getiriyor” dedi.
Geçtiğimiz yaz döneminde bunun gibi  birçok vaka yaşandığını belirten uzmanlar araç sahiplerine araçlarını kapalı alanlara park etmelerini tavsiye ediyor. Kapalı park alanı olmayan araç sahiplerinin ise özellikle de sıcak havanın etkili olduğu saatlerde tedbirli olmaları, araçlarında yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmamaları gerekiyor. Bu maddelerin patlayıcı olduğu, yüksek sıcaklıkla patladığı ve yangına neden olduğu ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ