Bu uygulama, Türkiye'deki trafiğe kayıtlı araçların güvenliğini ve çevre dostu olmalarını sağlamak amacıyla kritik bir öneme sahip. Yeni araç sahipleri için büyük bir kolaylık olan bu uygulama, araçların ilk 3 yıl boyunca TÜVTÜRK muayenesine girmesini gerektirmeyecek. Bu süre zarfında araçlar teknik muayeneden muaf tutulacak, böylece sürücüler araçlarına daha fazla odaklanabilecek ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilecekler. Bu adım, sürücülerin güvenliği ve araçların bakımı için daha fazla bilinçlenmelerine katkıda bulunacak.

Yeni araç sahipleri için büyük bir kolaylık olan bu uygulama, araçların ilk 3 yıl boyunca TÜVTÜRK muayenesine girmesini gerektirmemektedir. Bu süre zarfında araçlar teknik muayeneden muaf tutulacak, böylece sürücüler araçlarına daha fazla odaklanabilecek ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilecekler.

DTO Üye Sayısı 22 Bine Yaklaştı! DTO Üye Sayısı 22 Bine Yaklaştı!

Bu adım, sürücülerin güvenliği ve araçların bakımı için daha fazla bilinçlenmelerine katkıda bulunacak.
TÜVTÜRK, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasının yasak olduğunu hatırlatırken, seyir halindeki araçların güvenliği için düzenli muayenenin önemine vurgu yaptı.

Çeşitli araçların muayeneleri, sabit ve seyyar istasyonlar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılabilirken, egzoz gazı emisyon ölçümü sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirilebilmektedir.

Hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi sadece sabit istasyonlarda yapılırken, traktör muayeneleri ise seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabilir.

TÜVTÜRK'ün bu önemli hatırlatması, sürücülere araçlarını sorunsuz ve güvenli bir şekilde kullanma imkanı sunarken, genel trafik güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Araç sahiplerinin bu bilgilendirmeye dikkat etmeleri ve yasal düzenlemelere uymaları son derece önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ