Yaz aylarının gelmesiyle beraber sıfır araç satışlarını hareketlendirmek isteyen bayiler yeni kampanyalara imza atarken, ikinci el piyasasında da fiyatlarda düşüş mevcut. Ancak tüm bu olanlara rağmen, aylardır birçok araç bayilerde tozlanıyor. Galericiler satışların eski canlılığına kavuşmasını istiyor. Sıfır ve ikinci el fiyatlarındaki bu durum araç kiralamanın avantajlı olabileceğini gündeme getiriyor.

VATANDAŞ ARAÇ ALMAK YERİNE PARAYI MEVDUATA YATIRIYOR

Vatandaşlar piyasada değeri 1 milyon 100 bin TL olan 2021 model ikinci el otomobili almak yerine, parayı mevduatta değerlendiriyor. Parayı mevduatta değerlendirenler aylık 45.000-50.000 TL arasında kazanç sağlıyor.

KİRALIK ARAÇLAR REVAÇTA

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının pahalı olması araç kiralama seçeneğini daha cazip daha cazip hale getiriyor. Kısa ya da uzun süreli kiralama imkanı sunan firmalar, tüketicilere ihtiyaca yönelik alternatif çözümler yaratıyor. Şehir içi kullanımlar için araç kiralama, satın almaya göre daha ekonomik bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Hal böyleyken birçok kişi parasını faize yatırarak, oradan gelen parayla kullanacağı otomobili kiralıyor. Bu sayede hem bakım ücretlerinden feragat ediyor hem de çıkabilecek diğer masraflardan kaçınmış oluyor.

3 AYLIK 6 AYLIK YA DA YILLIK KİRALANIYOR

Satın aalmak yerine kiralamayı tercih edenler, 3 veya 6 aylık hatta yıllık kiralama yaparken fiyatlar da modele göre değişiyor. Uzmanlar bu durumu "İnsanlar araçlarını satıyor. Parayı mevduata yatırıp, araç kiralıyorlar. Normalde ayda 20-25 kişi araç kiralama talebinde bulunuyor ama bu tatillerde 50-70’e çıkıyor” sözleriyle açıklıyor.

Otomobil Fiyatları Düşecek Mi? İşte En Çok İlgi Gören 10 Marka Otomobil Fiyatları Düşecek Mi? İşte En Çok İlgi Gören 10 Marka

ALMAK YERİNE KİRALAMANIN AVANJLARI NELER?

Otomobil kiralama firmaları genellikle uygun fiyatlar sunarlar, bu nedenle araç kiralamak genellikle daha ekonomiktir. Kiralama size seyahat planlarınıza göre esneklik sağlar. İhtiyacınız olduğu sürece aracı kullanabilir ve ihtiyacınız bittiğinde geri teslim edebilirsiniz.
Kiralık araçlar genellikle daha yeni ve daha iyi bakımlı olurlar, bu da sürüş deneyiminizi daha konforlu hale getirir. Otomobil kiralama firmalarında genellikle çok çeşitli araç seçenekleri bulunur, bu da size ihtiyacınız olan özelliklere sahip bir araç bulma şansınızı artırır.
Son olarak otomobil kiralama firmaları genellikle kapsamlı sigorta ve 7/24 acil yardım hizmetleri sunarlar, böylece seyahat sırasında herhangi bir sorunla karşılaştığınızda destek alabilirsiniz.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ